Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

The Watcher:Dracula Season 1 Episodes 1-4


Jonathan Rhys Mayers as "Dracula"


        Το πρώτο μου σχόλιο θα είναι και κακό! Θα παίξει σε καμία πιο σύγχρονη σειρά ο Jonathan Rhys Mayers; Έστω μέχρι τα '90s... Από τις 5 σειρές στο βιογραφικό του, οι 4 είναι τουλάχιστον για 50 χρόνια πίσω. "The Magnificent Ambersons", "Elvis", "The Tudors" και τώρα το "Dracula".! Σε όλες τις προηγούμενες ήταν πολύ καλός και ειδικά για το ρόλο του "Elvis" βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στις Χρυσές Σφαίρες. Όταν άκουσα λοιπόν, ότι θα παίξει το ρόλο του πολύ γνωστού μας Κόμη ήμουν πολύ ευχαριστημένη. Διαθέτει πιστεύω ένα πολύ ιδιαίτερο στιλ και περίμενα να δω κάτι εξαιρετικό. Αλλά...
      Δεν ξέρω αν φταίει μόνο ο Mayers, ή η σειρά δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι πορεία θα πάρει, αλλά έχει μείνει λίγο μετέωρη. Δεν είναι καθόλου τρομακτική και η προσπάθεια της να δείξει ότι έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, δεν είναι επιτυχημένη. Σαν Δράκουλας ο Mayers δεν έχει αυτό το κύρος που χρειάζεται. Δεν σε πείθει δυστυχώς. Είναι ένας πολύ όμορφος νέος που κρατάει τη θέση του πατέρα του (ας πούμε) μέχρι να γυρίσει και απλά προσπαθεί να τον μιμηθεί! Αλλά δεν φταίει μόνο ο πρωταγωνιστής. Η καλή φίλη της Mina, Lucy, όσο και να προσπαθούσε, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ψεύτικη. Μοιάζει πραγματικά ατάλαντη(συν ότι δεν της πάει καθόλου το ξανθό.) Το θετικό είναι, ότι ο ρόλος της είναι μικρός και δεν μας ενοχλεί για πολύ. Η κυρία όμως που μας ενοχλεί, είναι η κυνηγός βρικολάκων τρομάρα της... Η  Lady Jayne Wetherby σαν άλλη ατρόμητη Buffy, είναι πολύ σκληρή, εντοπίζει εύκολα βρικόλακες και φυσικά αντιμετωπίζει δυο ή τρεις ταυτόχρονα, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί ξαπλώνοντας στο στήθος του Dracula, πως δεν χτυπάει η καρδιά του*.
       Εκτός όμως από τα παραπάνω η σειρά έχει άλλα δυο βασικά  θέματα(και δεν έχω φτάσει ακόμα στην υπόθεση!), πρώτον παίρνει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό της και δεύτερον έχει σαν πρωταγωνιστή έναν Ιρλανδό να υποδύεται τον Αμερικανό. Κάθε φορά που μιλάει είναι φανερή η πάλη της αγγλικής με την αμερικάνικη προφορά. Σε αποσπάει από αυτό που θέλει να πει, μοιάζει σαν να παλεύει το μυαλό του με τον οισοφάγο του και το κακό είναι ότι κανένα από τα δυο δεν κερδίζει!

Jonathan Rhys Mayers as "Dracula"

          Αφήνοντας όμως τα παραπάνω στην άκρη, πέφτουμε δυστυχώς πάνω στην υπόθεση. Ο φημισμένος Κόμης προσποιείται ότι είναι ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, που προσπαθεί να φέρει ασύρματη, καθαρή και ελεύθερη ενέργεια στο Βικτοριανό Λονδίνο... Πραγματικά τι μπορεί να πει κάποιος έχοντας διαβάσει την υπόθεση, παρά μόνο ότι οι σεναριογράφοι προσπάθησαν να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό από όλες τις υπόλοιπες σειρές και μάλλον το παρατράβηξαν. Οι κακοί της υπόθεσης λοιπόν, είναι το Τάγμα του Δράκου. Έχουν χρήματα, status και φυσικά ελέγχουν το πετρέλαιο. Θα σας παραθέσω τα ίδια τα λόγια του Dracula για να καταλάβετε πόσο κακοί είναι:

  • Now [the Order of the Dragon does] their dirty work via private clubs and boardrooms, they employ business, politics, and oil. And that last thing, Renfield, will be their undoing. They believe they will fuel the next century, and if they control it, they control the future. But from the moment we demonstrate the viability of geomagnetic technology [elaborate hand gesture] *PFFFF* No more money. No more power. 
         Ακόμη μια ιδιαιτερότητα της σειράς, είναι ότι ο Κόμης συνεργάζεται με τον Van Helsing, τον κλασσικό εχθρό του. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μαθαίνουμε πως έχουν σαν κοινό εχθρό το Τάγμα του Δράκου. Φυσικά το σχέδιο τους είναι να πάρουν τα χρήματα τους, κατεβάζοντας την αξία του πετρελαίου, στο οποίο βασίζονται για τον πλούτο τους. πφφ! Τους έκαψαν τις οικογένειες και αυτό είναι το σχέδιο τους για εκδίκηση; Τα παρατάω, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος πραγματικά το σκέφτηκε και τι κάπνιζε εκείνη την ώρα!

Jonathan Rhys Mayers as "Dracula"


Jonathan Rhys Mayers as "Dracula"

         Το ενδιαφέρον κομμάτι της σειράς ήταν το αίμα, οι θάνατοι και η σκηνή στην οροφή. Όσο για την ερωτική φύση του Dracula, δεν έχουμε θέμα ούτε εκεί. Αν και είναι ερωτευμένος με τη σωσία της πραγματικής του αγάπης, ξέρει το δρόμο για την κρεβατοκάμαρα της κυρά-Βuffy Lady Jayne με κλειστά μάτια.
          Η σειρά έχει ένα ενδιαφέρον, βασικότερα γιατί δεν ξέρεις τι άλλο πραγματικά θα δεις τα επόμενα λεπτά! Αν είναι καλή ή κακή δεν μπορώ να αποφασίσω. Θα την βάλω στην κατηγορία των πολύ ιδιαίτερων, που περιέργως θα συνεχίσω να βλέπω.


* Έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις/απορίες! 

  • Κατάλαβα καλά; Είπαν ότι ο Jack ο Αντεροβγάλτης ήταν βρυκόλακας;
  • Αν η Lady Jayne κόβει συνέχεια τους σάκους, πως θα προπονείται μετά;
  • Γιατί οι Mina και η Lucy είναι βαμμένες σαν να έχουμε απόκριες; 
  • Είναι δυνατόν ολόκληρος βασιλιάς των βρικολάκων να λερώνεται όταν τρώει; Στο "Vampire Diaries" τους ξεφεύγει μια σταγονίτσα το πολύ. Ντροπή!

                              Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου