Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πρέπει η 10η σεζόν να είναι και η τελευταία για το "Supernatural";




   Από τη στιγμή που ανανεώθηκε η ξένη σειρά "Supernatural" για δέκατη σεζόν άρχισα να σκέφτομαι αν θα πρέπει να συνεχίσει και αν ναι για πόσο καιρό ακόμα. Τα νούμερα τηλεθέασης είναι πολύ καλά και φαίνεται να υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τις περιπέτειες των αδερφών Winchester. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει μέχρι και τη 19η σεζόν όπως είχε αστειευτεί ο Jeremy Carver (ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις σεζόν 8 και 9 μέχρι στιγμής)...;
    

    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο δημιουργός της σειράς, Eric Kripke, είχε υπολογίσει πως η ιστορία θα κρατούσε πέντε σεζόν. Το φινάλε της 5ης σεζόν ήταν τόσο καλό και έδινε ένα τρομερό αίσθημα ολοκλήρωσης που έμοιαζε πιο πολύ για τέλος της σειράς παρά για ένα ακόμα τέλος σεζόν. Πολλοί φίλοι μου έχουν πει ότι πίστευαν ότι η σειρά θα έπρεπε να είχε τελειώσει τότε και κάποιοι άλλοι σταμάτησαν να την βλέπουν. Κατά μια έννοια συμφωνώ μαζί τους.



    Στη συνέχεια τα ηνία πήρε η Sera Gamble, μετά την αποχώρηση του Kripke, δίνοντας μας τις σεζόν 6 και 7, οι οποίες είναι κατά γενική ομολογία ήταν οι χειρότερες της σειράς. H έκτη σεζόν μας έδωσε μια πολύ κακή εικόνα για τους Campbell και το φινάλε της ήταν αρκετά αδύναμο. Όσον αφορά την έβδομη, οι leviathan δεν μας τρόμαξαν ιδιαίτερα και η αστάθεια του Castiel σαν χαρακτήρα μας εκνεύρισε αρκετά. Σε γενικές γραμμές δεν τα πήγε και πολύ καλά...


    Τελευταίος στην παρέα είναι ο Jeremy Carve, ο οποίος ανέλαβε έχοντας στο μυαλό του μια καινούρια πλοκή που θα διαρκέσει 3 χρόνια. Μας έδωσε την 8η σεζόν που θεωρείται ήδη μια από τις καλύτερες ολόκληρης της σειράς και μας ξανάδωσε ελπίδα ότι η σειρά πάει προς το καλύτερο. Έδωσε μια νέα πνοή με τις καινούριες ιστορίες και εισήγαγε νέα μυθολογικά στοιχεία.  Έχουμε angel και demon tablets οι οποίες μπορούν να κλείσουν μια για πάντα την κόλαση και τον παράδεισο αλλά και τις δοκιμασίες, τους Άντρες των Γραμμάτων, το καταφύγιο, τον/ην Abaddon και τον πάντα υπέροχο Crowley (μαρκάρετε το παραπάνω κομμάτι για να το διαβάσετε, αν έχετε δει την ένατη σεζόν και δεν φοβάστε τα spoilers). 
    Η ένατη σεζόν είναι η δεύτερη πράξη αυτού του τριετές σχεδίου, στην οποία όλα πάνε άσχημα. Ο Dean λέει ψέμματα στο Sam με το να αφήσει τον Gadreel να καταλάβει το σώμα του, ο Kevin πεθαίνει και τα αδέρφια νιώθουν πιο μόνα από ποτέ έχοντας απομακρυνθεί από όλους όσους αγαπούν (Cas, Charlie, Garth, Kevin). Τα παραπάνω είναι ένας από τους λόγους που πολλοί παραπονιούνται για τη συγκεκριμένη σεζόν, μιας και ότι μπορούσε να πάει στραβά, πηγαίνει!
    Όλα τα παραπάνω για μένα προσωπικά είναι λόγοι για να κάνουν την δέκατη σεζόν και την τελευταία της σειράς. Να λυθούν όλα και απλά να τελειώσουν χαρίζοντας μας ολοκλήρωση και ένα χαρούμενο ή μη τέλος.
    Όσο και αν συζητάμε εμείς όμως, σημασία έχει τι λέει και το κανάλι CW... Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα νούμερα τηλεθέασης λοιπόν και όπως είπε ο πρόεδρος του καναλιού, Mark Pedowitz , δηλώνοντας πρώτα απ' όλα τεράστιος fan της σειράς, το "Supernatural" θα συνεχιστεί όσο ακόμα αντέχει και μπορεί να βρίσκεται τόσο ψηλά.
    Πρέπει να το παραδεχτούμε, υπάρχουν σειρές που κράτησαν πολλά χρόνια (Smallville) και όπως φαίνεται θα κρατήσουν ακόμα περισσότερα (Grey's Anatomy) επειδή απευθύνονται σε ένα πιο γενικό κοινό. Το "Supernatural" έχει ένα πιο συγκεκριμένο κοινό το οποίο το ακολούθησε πιστά μέχρι την πέμπτη σεζόν τουλάχιστον. Μεγάλο κομμάτι από αυτό χάθηκε στις δυο επόμενες. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το ενδιαφέρον του κοινού τόσο ψηλά για τις περιπέτειες δυο αδερφών που στα μισά της σειράς σταμάτησαν την Αποκάλυψη. Είναι ένα πρόβλημα που είχαν και άλλες σειρές, όπως ο "Doctor Who" (τι κάνεις όταν έχει  ήδη τελειώσει το σύμπαν;;;) Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν φρέσκες ιδέες και νέες ιστορίες για να κρατηθεί το ενδιαφέρον ψηλά. Το ότι υπάρχει ήδη τέτοια πληθώρα από σειρές, δεν το κάνει πιο εύκολο. Αυτή τη στιγμή τα έχουμε δει σχεδόν όλα!
   Τέλος υπάρχει και ένα άλλο μικρό πρόβλημα για κάποιους(εμένα προσωπικά ποτέ δεν με απέτρεψε να δω μια σειρά με πολλές σεζόν στην πλάτη της, κάθε άλλο με έκανε να χαίρομαι), είναι δύσκολο να ξεκινήσεις με την ίδια ευκολία μια σειρά που έχει ήδη εννιά σεζόν παρά μια άλλη που είναι σχετικά πιο φρέσκια με 2-3 σεζόν. Ζούμε σε μια κοινωνία που κανείς δεν κρατάει το στόμα του κλειστό και όντας στην δεύτερη σεζόν για παράδειγμα θα μάθαινε spoiler για εκείνη που θα παιζόταν! Καταραμένο facebook...
     Κλείνοντας θέλω να τονίσω όσο μπορώ ότι είμαι τεράστια fan του "Supernatural" αλλά θα προτιμούσα να τελειώσει του χρόνου και να έχει ένα καλό "τέλος" παρά να συνεχίσει για χρόνια και να σταματήσω να το βλέπω επειδή δεν θα μου αρέσει πια ή το έχω βαρεθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου