Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Special: Οι καλύτεροι τηλεοπτικοί χαρακτήρες για το 2014!



  Το 2014 ήταν μια γεμάτη χρονιά με πολλές εκπληκτικές σειρές. Σήμερα θα μιλήσουμε όμως για τους χαρακτήρες που ξεχώρισαν μέσα από αυτές τις σειρές. Είναι πολλοί που μας άρεσαν, πολλοί που μας έκαναν να γελάσουμε ή να κλάψουμε με τις ερμηνείες τους. Εμείς όμως θα αναφερθούμε σε αυτούς που μας έκαναν να νιώσουμε ότι είναι πραγματικά οι χαρακτήρες που υποδύονται και να πιστέψουμε όλα αυτά που μας λένε. Παρακάτω λοιπόν είναι μια μεγάλη λίστα με όλους τους χαρακτήρες που κατάφεραν να κλέψουν μια θέση στην καρδιά μας για το 2014! 

Rust Cohle "True Detective"


  Αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος χαρακτήρας για το 2014. Η κάθε του κίνηση ήταν απρόβλεπτη, ότι και αν έκανε έδινε πάντα όλο του τον εαυτό είτε ήταν κάτι καλό είτε κακό και αυτό τον έκανε να χαθεί ακόμα περισσότερο. Οι μονόλογοι του θα μείνουν στο μυαλό μας για χρόνια. Ζούσε σε έναν κόσμο που όπως μας έδινε να καταλάβουμε ίσα ίσα τον χωρούσε. Ένας εκπληκτικός χαρακτήρας για μια μοναδική σειρά!

Oberyn Martell, "Game of Thrones"


  Από την πρώτη σκηνή που εμφανίστηκε ο Pedro Pascal στο "Game of Thrones" κατάφερε να επισκιάσει όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες! Πρώτα απ' όλα ήταν ο τρόπος που μιλούσε, με αυτήν την υπέροχη προφορά αλλά και οι υπέροχες ατάκες του φυσικά. Το θάρρος του, η παντελής έλλειψη φόβου, η πίστη στον εαυτό του αλλά και η εξυπνάδα του ήταν λίγα από τα πολλά χαρακτηριστικά του που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Κατάφερε να μας κάνει όλους να μιλάμε για εκείνον, κάνοντας μια εντυπωσιακή είσοδο αλλά μια ακόμα πιο ανατριχιαστική έξοδο...

Jonah Ryan "Veep"


  Σε μια σειρά όπως το "Veep", που όλοι οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι ένας είναι αυτός που ξεχωρίζει πραγματικά. Όλοι τον αντιπαθούν, του μιλάνε άσχημα, προσπαθούν να τον αγνοήσουν και να τον μειώσουν με κάθε ευκαιρία αλλά εκείνος ποτέ δεν πτοείται. Έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του που τελικά σε κάνει να τον θαυμάζεις. Είναι απολαυστικός και σε κάθε σκηνή που συμμετέχει ξέρεις ότι θα σε κάνει να γελάσεις με τη ψυχή σου, χωρίς καν να προσπαθήσει! Άξιος!

Mary Watson "Sherlock"


  Με όλους αυτούς τους υπέροχους χαρακτήρες που είχαμε στις δυο πρώτες σεζόν του "Sherlock", φανταζόμασταν ότι δεν θα υπήρχε χώρος για άλλον. Κάναμε όμως λάθος! Η Mary Watson ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Έξυπνη, αστεία και γοητευτική, μια γυναίκα που μπόρεσε με ευκολία να κερδίσει τη συμπάθεια ακόμα και την αγάπη των δυο πρωταγωνιστών μας. Είναι ένας χαρακτήρας που κατάφερε να ιντριγκάρει τον Sherlock, αλλά και αρκετά επικίνδυνος ώστε να κάνει τον John να την αγαπήσει. Τώρα που την γνωρίσαμε αναρωτιόμαστε πως περάσαμε δυο σεζόν χωρίς αυτήν!

Edgar and Lindsay "You’re the Worst"


  Το 2014 είχαμε την τύχη/ατυχία, διαλέξτε όποιο θέλετε, να υπάρχει πληθώρα από ρομαντικές κομεντί. Το μοναδικό που είχαν όλες τους κοινό ήταν οι αδύναμοι δεύτεροι χαρακτήρες. Όλες εκτός από μια! O Edgar και η Lindsay όχι μόνο κατάφεραν να είναι σχεδόν ισάξιοι με το πρωταγωνιστικό δίδυμο αλλά κατάφεραν να κλέψουν και τις περισσότερες από τις σκηνές στις οποίες συμμετείχαν. Ο Edgar είναι ένας Ross (Friends) που έχει πάρει πολλά χάπια και η Lindsay έχει κοιμηθεί πραγματικά με ότι κινείται, εκτός φυσικά από τον άντρα της, και καταφέρνει με ευκολία να το κάνει ατού του χαρακτήρα της! Το "You're The Worst" χρησιμοποίησε τους κεντρικούς χαρακτήρες του για να καταστρέψει όλα τα ρομαντικά κλισέ των άλλων σειρών αλλά ο Edgar και η Lidsay είναι μια σειρά από μόνοι τους. Δεν μοιάζουν με κανέναν άλλο τηλεοπτικό χαρακτήρα που έχουμε δει και με τον τρόπο τους σε κάνουν να θέλεις να γίνεις μέρος της παρέας του!

Hannibal Lecter "Hannibal"



 Έχω υποστηρίξει τον "κακό" της υπόθεσης και άλλες φορές αλλά ποτέ έτσι! O Mads Mikkelsen ως Hannibal έχει καταφέρει να τους εξαπατήσει όλους, το FBI, την ερωμένη του, τους ασθενείς του ακόμα και την ψυχίατρό του. Έχει την ικανότητα να εναρμονίζεται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και τις μυρωδιές των ανθρώπων γύρω του και έτσι μπορεί να ξεγελάσει οποιονδήποτε πλησιάσει έστω και λίγο κοντά στο να καταλάβει ποιος είναι. Είναι πάντα πολλά βήματα πιο μπροστά από όλους και αυτό προσφέρει σε μας τα ομορφότερα συναισθήματα κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη μας. Η καρδιά μου άρχισε να χτυπά τόσο γρήγορα με το που ξεκίνησε η σεζόν, με την πρώτη κιόλας σκηνή και δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος της! Η εικόνα του με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι και την Dr. Du Maurier στο πλάι του με έκανε να χαμογελάσω και να σκεφτώ "Τα κατάφερε!". Είναι ένας "κακός" που θέλουμε να επιβιώνει πάντα!

Dr. Algernon Edwards "The Knick"


 To "The Knick" ήταν αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες σειρές της σεζόν. Οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές, το σενάριο καλογραμμένο και όλοι οι χαρακτήρες ξεχωριστοί. Δεν ήθελα λοιπόν να προσθέσω στη λίστα τις πιο προφανείς επιλογές, έτσι διάλεξα τον André Holland. Η ήρεμη και ταυτόχρονα τόσο δυναμική ερμηνεία του ήταν μαγευτική. Ένας τρομερά έξυπνος και ταυτόχρονα εφευρετικός γιατρός που κρινόταν συνέχεια από το χρώμα του δέρματος του. Δεν είχε όμως να παλέψει μόνο με τους λευκούς και σύμφωνα με την κοινωνία ανώτερους του γιατρούς αλλά και με τους δαίμονες μέσα του. 

Sister Harriet και Tom Cleary "The Knick"


  Δεν μπορώ όμως να παραλείψω και το εκπληκτικό δίδυμο του Cleary και της Sister Harriet. Δύο χαρακτήρες που ένιωθαν ένα αμοιβαίο μίσος στην αρχή, αναγκάστηκαν να συνεργαστούν και κατέληξαν να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό δεσμό που ίσως καταλήξει σε μια πολύ δυνατή φιλία. Οι σκηνές που μοιράζονταν οι δυο αυτοί χαρακτήρες ήταν απολαυστικές!

Helena "Orphan Black"


  Ο πιο απρόβλεπτος κλώνος, ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από την Helena. Τη μια μπορεί να γίνει πολύ αγαπητή και στην επόμενη σκηνή να καταστρέψει τα πάντα. Οι χαλαρές σκηνές της προκαλούν πολύ γέλιο και άλλες όπως η παραπάνω μπορούν να κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει τόσο δυνατά και να πιάσεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται τι μπορεί να περνάει από το διεστραμμένο της μυαλό εκείνη την στιγμή! Απλά απολαυστική...


Τιμητική αναφορά: Selena (Veep), Annalise Keating (How to Get Away with Murder), Bobbi Morse (Agents of S.H.I.E.L.D.), Erlich (Silicon Valley) και φυσικά ο Arby (Utopia).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου