Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Special: 9 σειρές που μπορείς να τις παρακολουθήσεις ολόκληρες σε λιγότερες από 9 ώρες!


   
               Γιορτές... Ο καιρός που μαζεύεται όλη η οικογένεια σε ένα σπίτι, τρώμε πολύ και βλέπουμε γλυκανάλατες οικογενειακές ταινίες. Πριν καταλήξουμε φυσικά να λιώνουμε μπροστά από την τηλεόραση, παρακολουθώντας κάποιο άθλιο παλιό πρόγραμμα από μπουζουξίδικο και τρώγοντας με λαιμαργία κουραμπιέδες και μελομακάρονα... Καιρός για μια αλλαγή, σας έχω συγκεντρώσει 9 σειρές που μπορείτε να τις ολοκληρώσετε σε λιγότερο από 9 ώρες! Γιατί μπορεί να έχετε άδεια και επομένως περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αλλά σίγουρα δεν θέλετε να περάσετε όλες τις μέρες μέσα. Ξεκινάμε λοιπόν!
"The Fall"

1. "The Fall": Με μόλις 5 επεισόδια, αυτή η αστυνομική σειρά με πρωταγωνίστρια την Gillian Anderson, δεν σε αφήνει να βαρεθείς ούτε λεπτό. Γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή την ταυτότητα του δολοφόνου, το βάρος πέφτει στο αν και το πώς θα τον πιάσουν! Ακολουθούμε και τις δυο ιστορίες, -του δολοφόνου και της ερευνητικής ομάδας- βλέποντας τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Μια καλογυρισμένη σειρά που βασίζεται στις πολύ καλές ερμηνείες και φυσικά στο πολύ καλό σενάριο. *

"Top of the Lake"

2. "Top of the Lake": Προσωπικό μου αγαπημένο! Μια εξαιρετικά σκοτεινή σειρά, που αν και σε "ρίχνει" όταν την βλέπεις, δεν μπορείς με τίποτα να την αφήσεις. Όπως πολύ επιτυχημένα σχολίασε ένας φίλος, "Ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς, έχει σκοτώσει τη μάνα του"...! Πρόκειται για την ιστορία μιας ντετέκτιβ που καλείται να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός 12χρονού κοριτσιού, το οποίο είναι έγκυος, σε μια μικρή αλλά πολύ όμορφη, πόλη της Νέας Ζηλανδίας. Μια πολύ καλύτερη έκδοση του "The Killing", σε συνδυασμό με το "Twin Peaks". Η σειρά της Jane Campion, θα σας κρατήσει σε εγρήγορση, αν και προχωράει αργά, σε όλη τη διάρκειά της. Θα κάνετε πολλές υποθέσεις για το ποιος κάνει/έκανε/είναι τι, και σας διαβεβαιώνω, όλες θα είναι λάθος... **


"Secret State"

3. "Secret State": Ένα εκπληκτικό πολιτικό θρίλερ, με ακόμα πιο εκπληκτικές ερμηνείες! Σας προκαλώ να μετρήσετε τους ηθοποιούς που έχουν παίξει στο "Game of Thrones" που
 εμφανίζονται και εδώ. Μιλάμε λοιπόν για βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, κρυμμένα μυστικά και πολλά άλλα, τα οποία  κάνουν αυτή τη σειρά άκρως εθιστική. Είτε οι χαρακτήρες είναι στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο, αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα πως όλα μπορούν να αλλάξουν και πως όποια προσπάθεια και αν κάνουν για να γίνει το "σωστό", πολύ γρήγορα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Πολύ δυνατή σειρά!


"Sherlock"

4. "Sherlock": Τι να πω πραγματικά για αυτή τη σειρά! Ίσως είναι η καλύτερη "έκδοση" του ήρωα μέχρι στιγμής. Στη σειρά του Steven Moffat, οι Benedict Cumberbatch και Martin Freeman, ενσαρκώνουν το θρυλικό δίδυμο με τον καλύτερο τρόπο. Η ιστορία του πασίγνωστου ντετέκτιβ έχει μεταφερθεί στο σημερινό Λονδίνο, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από το πνεύμα των κλασσικών ιστοριών του Arthur Conan Doyle. Μέχρι στιγμής έχει 2 σεζόν, η κάθε μια έχει 3 επεισόδια της μιάμισης ώρας περίπου. Αν ξεκινήσετε τώρα προλαβαίνετε να τα δείτε πριν την  πρεμιέρα του τρίτου κύκλου, τον Ιανουάριο!


"The Wrong Mans"

5. "The Wrong Mans": Την ολοκλήρωσα μόλις χθες και έχω να πω, πως αγαπώ το BBC! Η σειρά είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά βέβαια , πολύ αγχωτική, αλλά και τρομερά αστεία. Σκεφτείτε αυτούς τους δυο τύπους που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία μπλεγμένους σε πολλαπλά εγκλήματα, δολοφονίες, κλοπές και ότι άλλο βάζει ο νους σας! Θα περάσετε πολύ ευχάριστα βλέποντας τη σειρά! Έχει έξι, 20λεπτα επεισόδια και δυστυχώς, μόνο μια σεζόν.


"Vicious"

6. "Vicious": Oh my! Η σειρά έχει σαν πρωταγωνιστικό δίδυμο, ένα gay ζευγάρι, που είναι μαζί περίπου 48 χρόνια. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Ian McKellen και ο Derek Jacobi...! Ενθουσιαστήκατε ή όχι ακόμα; Η σειρά έχει μικρά επεισόδια (20λεπτα), χωρίς τρομερή πλοκή βέβαια, αλλά τρομερές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές της αλλά και τους εξαιρετικούς δευτεραγωνιστές! Για τους φίλους του "Game of Thrones" και εδώ θα βρείτε ένα χαρακτήρα, είναι ο Iwan Rheon (ο σαδιστής Ramsay Snow) αλλά και ο -Save me Barry- Simon του "Misfits". Αυτή που λάμπει βέβαια είναι η Marcia Warren, σαν τη φίλη του ζευγαριού, που είναι συνεχώς στον κόσμο της και όλο ξεχνάει(ακόμα και το που βρίσκεται!). ***


"Terriers"


7. "Terriers": Μια εξαιρετική σειρά, που δυστυχώς ακυρώθηκε πολύ νωρίς. Τα καλά νέα είναι ότι ολοκλήρωσε το πρώτο της κύκλο. Τα κακά είναι ότι δεν ολοκλήρωσε την ιστορία της και δεν άφησε τους ήρωες να μας ταξιδέψουν όσο μακριά θα ήθελαν. Ακόμα όμως και αν την έκοψαν και πάλι αξίζει για το πρωταγωνιστικό της δίδυμο, Donal Logue και Michael Raymond-James! (Είναι 9 ώρες και λίγα λεπτάκια παραπάνω...)




"The Fades"

8. "The Fades": BBC και πάλι! Η σειρά ασχολείται με το υπερφυσικό και κατά μια έννοια τα zombie. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας απλός έφηβος που βασανίζεται από πολύ περίεργα όνειρα, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τη σημασία τους. Όλα αυτά μέχρι να καταλάβει πως ότι βλέπει... Δεν σας λέω άλλα, για να μην σας χαλάσω το suspense! Και αυτή η σειρά ακυρώθηκε δυστυχώς μετά το τέλος της πρώτης σεζόν, αλλά τα 6 επεισόδια είναι αρκετά για να σας βάλουν στο κλίμα. Πρωταγωνιστής είναι ο Iain De Caestecker("Agents of S.H.I.E.L.D.") και στο cast έχουμε και πάλι  ηθοποιούς ( Natalie Dormer-Margaery Tyrell, Joe Dempsie-Gendry)από το "Game of Thrones".



"Black Mirror"

9. "Black Mirror": Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο της σειράς πέρσι, είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα! Πρόκειται για μια σειρά ανθολογίας, η οποία σαν το "Sherlock", έχει μόνο 3 επεισόδια ανά σεζόν. Ο δημιουργός της, Charlie Brookerτην περιγράφει σαν μια σειρά που: "κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό cast, διαφορετικό χώρο και χρόνο, ακόμη και μια διαφορετική πραγματικότητα. Αλλά είναι όλα σχετικά με τον τρόπο που ζούμε τώρα - και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να ζούμε σε 10 λεπτά, αν φανούμε αδέξιοι". Δεν μπορεί ς να είσαι σίγουρος για το τι θα δεις στο επόμενο επεισόδιο και πάντα, ακόμα και τα πιο μέτρια από αυτά, σε συναρπάζουν. Και το πιο σημαντικό; Σε βάζουν σε σκέψεις. 10/10 από μένα!


* Για τους fans της "ελαφριάς" λογοτεχνίας΄(αστειεύομαι), ο πρωταγωνιστής του "The Fall", Jamie Dornaαn, (κυρίες μου πατήστε το link!) θα είναι ο κινηματογραφικός Christian Grey.

** Όταν θα δείτε τη σειρά "Top of the Lake", θέλω να μου πείτε αν θα αναρωτηθείτε και εσείς σε όλη τη διάρκειά της αν η Elisabeth Moss, είναι τελικά όμορφη ή άσχημη. Εγώ ακόμα δεν έχω καταλήξει!

***


                                        Ακολουθήστε μας στο Facebook,
       https://www.facebook.com/pages/Are-you-series/596004293793525

12 σχόλια:

  1. Σε λατρεύω! Ανακάλυψα πολύ πρόσφατα το blog και έχω εθιστεί. Είσαι ο οδηγός μου και μέχρι στιγμής, με True detective, Broadchurch, Sherlock, ήσουν απόλυτα σωστή!! Τώρα δοκιμάζω την τύχη μου με το The fall και σταυρώνω δαχτυλάκι να έχεις πέσει πάλι μέσα! Δεν αφήνω συχνά σχόλια αλλά να ξέρεις πως ανατρέχω στα post κάθε φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Ελπίζω να σου αρέσει και το "The Fall" για να κάνουμε 4 στα 4!!! :)

      Διαγραφή
  2. Και γω πριν λιγες μερες ανακαλυψα το blog και μπορω να πω τα καλυτερα!! Εκανα ενα μικρο διαλειμμα απο το ΟΖ τελειωνοντας την τεταρτη σαιζον και ειδα το The Fall! Λιγο η κριτικη σου για τη σειρα, λιγο η Anderson και λιγο οτι ηταν μονο 5 επισοδεια με εκανα να την δω και δεν το μετανιωσα! Μετανιωσα για το γεγονος οτι πιστεψα οτι ηταν μια ολοκληρωμενη σειρα 5 επεισοδειων...! My... fall
    Θα ξεκινησω και το Top of the lake! To "Μια πολύ καλύτερη έκδοση του "The Killing" ηταν αυτο που μ εσπρωξε σε αυτην την επιλογη γιατι ηθελα να δω και το The killing!! Αυτη τη σειρα ολο λεω να την δω και ολο προκυπτει καποια αλλη!! Ελπιζω να μην κουρασα! Πολλα μπραβο για αυτο το πολυ ωραιο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δεύτερον θα σου πρότεινα να πιστέψεις στη μοίρα και να μην δεις το "The Killing" πρώτα, αλλά τη σειρά στην οποία είναι βασισμένο, το "Forbrydelsen". Ο πρώτος κύκλος είναι γεμάτος ανατροπές και suspense και σε αντίθεση με το "The Killing" δεν σου τα δίνει όλα μασημένα στο πιάτο, πρέπει να σκεφτείς και λίγο μόνος σου.. Τέλος, το "Top of the Lake" έχω να πω ότι μου άρεσε πολύ και το προτείνω ανεπιφύλακτα απλά όχι σε μεγάλες δόσεις. Είναι καταθλιπτική σειρά και δεν υπάρχει λόγος να την ξεκινήσεις όταν δεν έχεις και πολύ καλή διάθεση!

      Διαγραφή
    2. Ειδα 7 σαιζον ΟΖ αρα ημουν σε φαση καταθλιπτικη για να δω και το Top of the lake! Μπορω να πω με σιγουρια πως ηταν πολυ πιο soft! Για τη σειρα εχω να πω οτι εχει καταπληκτικα γυρισματα μεσα στη φυση που δεν τα συναντας ευκολα και με εξαιρετικη μουσικη! Απ αποψης πλοκης δεν μπορω να πω πως ενθουσιαστικα γιατι την εχουμε συνηθισει και εξηγουμαι... "Θα κάνετε πολλές υποθέσεις για το ποιος κάνει/έκανε/είναι τι, και σας διαβεβαιώνω, όλες θα είναι λάθος..." Εγω το περιμενα και δεν εμεινα ενθουσιασμενος με το φιναλε! Επισης καθε φορα που τα ερωτευμενακια ηταν μαζι δωστου φιλι και παρε και γυμνο!! Νομιζω εκει υπηρχε υπερβολη! Μια σειρα με αρκετο σουρεαλισμο , σιγουρα οχι "αμερικανια" ενδιαφερον στορι οπως ειπα φοβερα γυρισματα μεσα στη φυση πολυ καλη μουσικη! Τα 2 αρνητικα για μενα ηταν οι χαρακτηρες που δεν ειχαν κατι το ιδιαιτερο , αν εξαιρεσις τον σκληρο πατερα της Τουι οπως επισης και το φιναλε πως οπως ειπα και πριν δεν ενθουσιαστηκα! Οσο για το Forbrydelsen απογοητευτηκα που δεν βρηκα υποτιτλους. Ασε που σιχαινομαι την αγγλικη προφορα... :p και ετσι ξεκινησα το The Killing!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά απο 7 σεζόν ήσουν όντως σε τρομερά σωστή κατάσταση για να δεις τη σειρά. Θα συμφωνήσω στο κομμάτι για το γυμνό,ούτε εμένα μου φάνηκε απαραίτητο. Αλλά εμένα προσωπικά με άγγιξε πολύ η σειρά. Αλλά καταλαβαίνω αυτό που λες και φυσικά σέβομαι πάντα τις ολοκληρωμένες απόψεις. Σε ότι αφορά το Forbrydelsen, δυστυχώς μπορείς να το δεις μόνο με αγγλικούς υπότιτλους και ακόμα και αν είσαι πολύ καλός γνώστης της γλώσσας σε δυσκολεύει. Περιμένω με αγωνία την άποψη σου για το "The Killing".

      Διαγραφή
    2. Μετά απο μια μεγάλη καθυστέρηση ομολογουμένως ήρθε η στιγμή να απαντήσω! Τώρα που έχω δει το the KIlling και με την μη ύπαρξη ελληνικών υποτίτλων δεν θα δω το Forbrydelsen! Αυτο το διάστημα είδα αρκετές σειρές και ξεκινάω με το...

      1.The Killing Η δευτερη σαιζόν ήταν με διαφορά η καλυτερη απ ολες και με ενα ανεπάντεχο φιναλε! Σχεδον σε ολο το τελευταιο επισοδειο ο δολοφόνος άλλαζε συνέχεια!! Εκει που ελεγες οτι τελειωσε ερχεται μια επική για μενα ανατροπή! Η τριτη σαιζον ηταν καλή! Όχι εξαιρετική, απλα καλή με καλο στόρι που έμπλεκε αρκετά και πήγαινε βήμα βήμα χωρις "ευκολιες" στο σενάριο!

      2) Βroadchurch. Mεγάλη απογοήτευση αυτη η σειρά!! Απο το τρίτο επεισόδιο ήμουν κατα 80% σίγουρος για το ποιος ήταν ο δολοφόνος!! Δεν έπεσα εξω!! Δεν τρελάθηκα απο τους χαρακτήρες αλλά η πλοκή ήταν ενδιαφέρουσα! Περίμενα ίσως περισσότερα απο τις κριτικές που είχα διαβάσει!!

      3) True Detective! Εδω πραγματικά εχω να πω τα καλύτερα! Εξαιρετικη σκοτεινή , μυστήρια και ζοφερή η αυρα της με το φλασ μπακ εξελίσσοντας την ιστορια στο παρελθον! Καταπληκτικος McConaughey και στο παρελθον και στο μελλον με ατακες φοβερες! Ενας διαβασμενος ντεντεκτιβ που δεν ειχε καμια σχεση με τους αλλους και ηταν το φρικιό οπου και αν πήγαινε! Καλογραμμενο σεναριο απιστευτη σκηνοθεσια σε συνδυασμό με την ανάκριση στο τωρα που μας πηγαινε στο παρελθον το αποτελεσμα ηταν μαγικο! 9,5 στα 10 απο μενα για το TrueDetective!!

      Και τελος 2 ακομα σειρές ομως οχι αστυνομικες!

      4) Black Mirror! Aποκάλυψη αυτη η σειρα! Παιζει με τους φοβους του σημερα στο αυριο απο την πλευρα των κοινωνικών δικτύων με απίστευτη μαεστρία! Το αγαπημενο μου επισοδειο ειναι το Be right back! Σοκαριστικό απλα!! Κατι τελείως διαφορετικό απ ότι έχουμε δει μεχρι και έχουμε συνηθίσει!


      5) Sherlock. Αν και μεχρι τωρα είδα μόνο το πρώτο επεισόδιο το σίγουρο είναι ότι θα…. το συνεχίσω!! Μ αρεσε αρκετα αυτή η σύγχρονη εκδοχή του! Το μονο αρνητικό ίσως είναι ότι είναι αρκετά μεγαλα (90 λεπτά) σε διάρκεια αλλά απ την άλλη είναι 3 επεισόδια ανά σαιζόν!

      Αυτά τα ολίγα!! Συγγνώμη αν κούρασα!!

      Διαγραφή
    3. Άξιζε η αναμονή μιας και πρόλαβες να δεις εξαιρετικές σειρές! Τα "Black Mirror", "True Detective" και "Sherlock" είναι ανάμεσα στις αγαπημένες μου σειρές, με το πρώτο φυσικά να ξεχωρίζει μιας και ήταν όντως αποκάλυψη. Για το "The Killing" έχεις δίκιο, απλά εμένα προσωπικά δεν με ξετρέλανε (γούστα είναι αυτά), μην ξεχνάμε ότι είμαι και λίγο περίεργη! Θα μου επιτρέψεις να σου προτείνω και κάποιες ακόμα αν βρεις το χρόνο να τις παρακολουθήσεις. Πρώτα απ' όλα το "Utopia". Είναι μια πολύ σκοτεινή σειρά η οποία με εντυπωσίασε και αυτή από την πρώτη κι όλας σκηνή της. Ασχολείται με ένα πολύ πραγματικό "πρόβλημα" και έχει συνεχώς ανατροπές. Πιστεύω ότι θα την λατρέψεις. Επίσης είναι και άλλες δυο σειρές που στη δεύτερη τους σεζόν πραγματικά απογειώθηκαν! Η μια είναι το "Orphan Black" το οποίο είναι ένα πολύ καλογυρισμένο sci-fi και φυσικά το "Hannibal", για το οποίο δεν έχω λόγια! Στο τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν έκανε ότι σχεδόν όλες οι άλλες σειρές φοβούνται... Δεν μπορώ να πω όμως κάτι παραπάνω γιατί θα σου χαλάσω την έκπληξη!
      Φυσικά και δεν με κούρασες καθόλου, αντιθέτως απολαμβάνω να διαβάζω τα σχόλια σου! Είναι πάντα ευχάριστο να συνομιλώ με ανθρώπους που αγαπούν να βλέπουν σειρές όσο και εγώ!

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για τις προτάσεις! Η αλήθεια είναι ότι μόνο το Hannibal ξέρω και αυτό ακουστά! Δεν έχω δει κάποιο επεισόδιο δηλαδή! Θα τις αξιολογήσω και θα ενεργήσω αναλόγως!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή