Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

The Watcher: "The Walking Dead" Season 4 Episode 8 "Too Far Gone"


cast of "The Walking Dead"

            Το 8ο επεισόδιο της ξένης σειράς "The Walking Dead" ήταν πολλά πράγματα. Μια καθαρή αναμέτρηση, φυσικά μια συγκέντρωση δυνάμεων και από τις δυο πλευρές, πάντα έχοντας όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια δυνατή αίσθηση του αναπόφευκτου. Ήταν ένας πόλεμος. Μια σφαγή και φυσικά η καταστροφή του καταφυγίου, του "σπιτιού". Ένα επεισόδιο που μας άφησε άφωνους, έκπληκτους αλλά τελικά το πιο βασικό ήταν ότι μας ολοκλήρωσε. Έκλεισε επιτέλους, ένα κεφάλαιο που όπως λέει και ο τίτλος είχε παρατραβήξει!
             
               Ο τίτλος λοιπόν είναι γεμάτος ειρωνεία. Είναι το τέλος που θα έπρεπε να είχε ο τρίτος κύκλος. Η ιστορία αυτή τράβηξε πολύ και έγινε κουραστική, κάνοντάς μας να είμαστε χαρούμενοι, ανάμεσα στα υπόλοιπα αισθήματα που μας κατέκλυσαν, όχι μόνο επειδή ολοκληρώθηκε, αλλά πιο πολύ επειδή ολοκληρώθηκε σωστά! Επίσης έκανε πολύ φανερό το γιατί είμαστε τόσο δεμένοι με τον Rick  και το υπόλοιπο group, μέσω του τρόπου αφήγησης των δυο ιστοριών.
             Ο μονόλογος του Governor, για να είμαστε ειλικρινείς, παρουσίαζε όλους τους λόγους που έκαναν την ιστορία του τόσο "δυσκίνητη". Γεμάτος με μισές ιδέες και μελόδραμα, μια σπουδή πάνω στη μεγαλομανία, που σε πραγματικές συνθήκες θα έπρεπε να προκαλεί γέλια. Υπάρχει μια διεστραμμένη λογική όταν άνθρωποι σαν και αυτός αποκτούν δύναμη και στα κλειστά πλαίσια του Woodbery, η υπεροχή του είχε σημασία. Αλλά εδώ ήταν πολύ σύντομη και πολύ υπερβολική, και δεν ήταν λογικό όλοι τους να συμφωνήσουν στο να απαγάγουν δυο ανθρώπους και να επιτεθούν σε ένα "φρούριο". Αλλά δυστυχώς η δεύτερη κατασκήνωση που διοίκησε ο Governor, έπεσε θύμα της γρήγορης και χωρίς εμβάθυνση αφήγησης. Δεν δόθηκε χρόνος στους χαρακτήρες να εξελιχθούν και κατέληξαν απλές καρικατούρες. Με εξαίρεση τη Lilly και την αδερφή της φυσικά, οι οποίες είχαν λίγο καλύτερη μεταχείριση.
                Από την άλλη, στη φυλακή βλέπουμε όλα αυτά που κάνουν αυτή τη σειρά, αυτό που είναι. Τη Maggie με το Glenn και την υπέροχη σχέση που έχουν, την γλυκύτητα με την οποία αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον και το πραγματικό συναίσθημα που βάζουν και οι δύο στους χαρακτήρες τους. Την ήπια μεν εξωτερικά,  αντιπαράθεση του Rick και του Daryl, που είναι γεμάτη εσωτερικότητα και συναίσθημα( και πιθανότατα οργή). Το τρελό βλέμμα του Tyreese όταν πίστεψε ότι ανακάλυψε κάτι που θα έλυνε το μυστήριο αλλά ακόμα και ο Bob, ο οποίος είναι νεοφερμένος. Σε μια σκηνή δυο λεπτών μας έδειξε το πόνο που κουβαλάει και πως εξαιτίας των τύψεων του, μοιάζει σαν να πονάει πραγματικά σωματικά όταν δέχεται την ευγνωμοσύνη της Sasha.
                 Οι παραπάνω λόγοι εξηγούν γιατί το group είναι τόσο σημαντικό για μας. Μέχρι και ο Rick, που είχε ίσως τα πιο πολλά σκαμπανεβάσματα σαν χαρακτήρας, μέσα από τον λόγο του μας έκανε να συγκινηθούμε. Για αυτό το λόγο όταν ο στρατός του Κυβερνήτη πέφτει σαν τις μύγες, εμείς δεν αισθανόμαστε τίποτα, ακόμα και όταν το zombie δαγκώνει την καινούρια Penny Megan, δεν υπάρχει διαφορά. Όταν όμως αποκεφαλίζει το Hershel, η ιστορία είναι τελείως διαφορετική... Έτσι όταν η Michonne τελικά τον σκοτώνει, μοιάζει δίκαιο, μια ανακούφιση.
                Αλλά ακόμα και όταν συνέβη αυτό ξέραμε ότι δεν είχε τελειώσει το επεισόδιο και ότι θα συνέβαινε κάτι ακόμα, δεν νιώθαμε ασφάλεια. Το ένα θετικό συναίσθημα, ακολουθούσε ένα αρνητικό. Η Michonne έσωσε το Rick, αλλά το λεωφορείο έφυγε και τους άφησε πίσω. Ο Rick βρήκε τον Carl αλλά αμέσως κατάλαβαν πως η Judith λείπει... Μια από τις πιο δυνατές σκηνές της σειράς μέχρι στιγμής (Αν και πιστεύω ότι δεν έχει πεθάνει...).
                 Το πιο εκνευριστικό κομμάτι είναι ότι τα τελευταία επεισόδια θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν ενσωματωθεί στην προηγούμενη σεζόν και φέτος θα μπορούσαν να ασχοληθούν με μια καινούρια ιστορία. Παρόλα αυτά το 8ο επεισόδιο είναι ένα από τα καλύτερα της σεζόν, δείχνοντας μας με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι αυτοί που θέλουμε να προστατέψουμε περισσότερο, μπορούν πανεύκολα να χαθούν. Τώρα, για άλλη μια φορά, είμαστε εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται τα πράγματα. H ομάδα δεν έχει καταφύγιο, έχει χωριστεί και ακόμα και αν οι εχθροί τους είναι νεκροί, απέχουν πολύ από το να νιώσουν ασφαλείς!
                        
     Τα λέμε του χρόνου λοιπόν με νέα επεισόδια και περισσότερες κριτικές!


Ps1. Δυο σκηνές με εξέπληξαν, πρώτα απ' όλα τα παιδάκια που έσωσαν τον Tyreese και η σκηνή που ο Governor κόβει εντελώς το κεφάλι του Hershel. WTF!

Ps2. Θα κάνω λίγο τον ξερόλα τώρα, αλλά είχα προβλέψει το θάνατο του Hershel σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις (13/11 και 27/11). Και στο άρθρο με τους 5 πιο πιθανούς χαρακτήρες που θα πέθαιναν στο mid season finale το σκορ μου ήταν 2/5(και αν σκοτώθηκε και η Judith τελικά, το μακάβριο ποσοστό ανεβαίνει, αλλά ειλικρινά δεν το πιστεύω). Not bad!

Ps3. 
                            Ακολουθήστε μας στο Facebook,

2 σχόλια: