Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

The Watcher: "Masters of Sex" Season 1



      Πριν 2 εβδομάδες περίπου ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν της εξαιρετικής σειράς, "Masters of Sex". Για μένα προσωπικά, ήταν η καλύτερη ξένη σειρά της χρονιάς, με διαφορά. Έφερε ένα νέο αέρα στον τρόπο που βλέπαμε τις σειρές, με το να είναι φαινομενική σε όλους τους τομείς! Το πρόβλημα με το τέλος της πρώτης σεζόν όμως ήταν, ότι δημιούργησε πιο πολλές ιστορίες από αυτές που ουσιαστικά ολοκλήρωσε. 

       Πριν μιλήσουμε για το τι μπορεί να γίνει στην επόμενη σεζόν, ας δούμε που μας άφησε η πρώτη. Ο Dr. Masters απολύθηκε από το νοσοκομείο μετά από την προβολή των βίντεο με την Jane και την Virginia, έχοντας προσβάλλει τους συναδέρφους του. Όταν μιλάω για συναδέρφους εννοώ μόνο τους άνδρες, οι οποίοι ένιωσαν να απειλούνται από τα ευρήματα τις έρευνας του Masters (περί της γυναικείας κυριαρχίας επί των ανδρών στη σεξουαλική πράξη/ικανοποίηση) και τελικά τον οδήγησαν στην απόλυση, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να διασφαλίσει τη θέση του κοσμήτορα πριν αποχωρήσει, παίρνοντας όλη την ευθύνη. Αυτό το γεγονός βέβαια, αφήνει την υπόθεση της σεξουαλικότητας του Κοσμήτορα, πίσω στο νοσοκομείο.
         Στο τελευταίο επεισόδιο, βλέπουμε επίσης τη γυναίκα του κοσμήτορα, Barton Scully (φανταστικός χαρακτήρας που είναι βασισμένος σε ένα μέντορα του Masters σε μικρότερη ηλικία) Margaret, να του μιλά ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του. Εκείνος παραδέχτηκε ότι προτιμάει την συντροφιά των ανδρών αλλά υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει βοήθεια και θα θεραπεύσει τον αυτό του. Η γυναίκα του, αν και ένιωσε εξαπατημένη έχοντας χάσει τόσα χρόνια ζώντας στην άγνοια, τον παρακάλεσε να μην κάνει την βάρβαρη θεραπεία του ηλεκτροσόκ, φοβούμενη ότι θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. Πιστεύω ότι συμφιλιώθηκε τελικά με την ιδέα, βλέποντας πραγματικά το πόσο την αγαπάει ο Barton και σε τι βασανιστήρια ήταν έτοιμος να μπει για να γιατρευτεί και να μην την χάσει. Ωστόσο παρά την παράκληση της να μην κάνει την θεραπεία, το επεισόδιο τελείωσε με τον ίδιο να μας αποκαλύπτει ότι θα θεραπεύσει τον εαυτό του με οποιοδήποτε τρόπο.
     Απ' την άλλη, είναι δύσκολο να σκεφτούμε τι θα συμβεί με την ιστορία της Dr. DePaul. Είναι ακόμα αποφασισμένη να διασφαλίσει την παροχή των τέστ Παπανικολάου σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά μένοντας στο νοσοκομείο που δεν την εκτιμούν και ουσιαστικά κάθε της προσπάθεια πέφτει στο κενό όλα φαίνονται λίγο δύσκολα. Η Virginia δουλεύει ακόμα για αυτήν και είναι πιθανό να μετακινηθεί μαζί της και με τον Masters κάπου αλλού για να καταφέρει οτιδήποτε, πριν υποκύψει στην αρρώστια της.
      Στον αέρα είναι και η σχέση της Virginia και του Ethan. Έχοντας εξασφαλίσει μια θέση στο UCLA ο Ethan της ζήτησε να τον παντρευτεί και να μετακομίσουν μαζί με τα παιδιά της. Η Virginia όμως δεν έδωσε μια απάντηση και το επεισόδιο τελείωσε με τον Μasters στην πόρτα της, να της εξομολογείτε ότι την χρειάζεται.
           Με βάση τα όσα γνωρίζουμε για τους πραγματικούς Masters και Jonson, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε για την επόμενη σεζόν; Η δημιουργός της σειράς, Michelle Ashford, έχει ήδη αποκαλύψει ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο άλμα στο χρόνο ανάμεσα στις 2 σεζόν, το οποίο θα είναι απαραίτητο για να μπορεί να ειπωθεί η ιστορία των πρωταγωνιστών μας σωστά. Το 1964 λοιπόν (οι πραγματικοί ερευνητές) εγκαταστάθηκαν σε ένα ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο, το οποίο μοιάζει να είναι και η επόμενη λογική στάση και για τη σειρά(ο Masters ακόμα ήταν με την Libby τότε). Αυτό βέβαια θα σημαίνει ότι θα αφήσουμε τη Dr. DePaul πίσω, και ότι θα υποκύψει στον καρκίνο στα χρόνια κατά το άλμα...
         Αλλά δεν θα είναι μόνο η Dr. DePaul, θα αφήσουμε πίσω και την Jane (η οποία έχει θεατρικές υποχρεώσεις και δεν θα επιστρέψει για τη 2η σεζόν), το ζεύγος Scully (Beau Bridges και Allison Janney), οι οποίοι έχουν δεσμευτεί με τις δικές του σειρές ("The Millers" και "Mom") και το πιο πιθανό θα είναι να τους δούμε σε ένα το πολύ δυο επεισόδια, μιας και η δράση θα μετακινηθεί από το νοσοκομείο. Στη συνέχεια θα αφήσουμε και τον Austin Langham και το Lester πίσω, αλλά η Annaleigh Ashford, η ιερόδουλη που παντρεύτηκε τον Βασιλιά των Pretzel ( Greg Grunberg , θα επιστρέψει στο βασικό cast του χρόνου! Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι, το κατά πόσον θα επιστρέψει ο Dr. Haas στην επόμενη σεζόν, και αν ναι, πως θα δουλέψει αυτό;;
         Είναι συναρπαστικό να βλέπεις πως η Ashford πλέκει την μυθοπλασία που χρειάζεται για να δημιουργήσει δραματική ένταση, χωρίς όμως να απομακρύνεται πολύ από την πραγματικότητα. Αυτό που έχω καταλάβει είναι, ότι μόνο οι Masters, Virginia και Libby είναι βασισμένοι σε υπαρκτά πρόσωπα, ενώ οι υπόλοιποι είτε είναι εμπνευσμένοι από άτομα στο παρελθόν τους ή εντελώς κατασκευασμένοι. Η Ashford θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πολλά από τα πραγματικά στοιχεία στη δεύτερη σεζόν, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι της. Ελπίζω να συνεχίσει στο ίδιο πολύ υψηλό επίπεδο και αν είναι δυνατόν να μας πάει ακόμα πιο ψηλά. Με λίγα λόγια, αν δεν έχετε δει τη σειρά, πραγματικά χάνετε!
            
                          Ακολουθήστε μας και στο Facebook,

2 σχόλια:

  1. Ηταν κι εμενα η αγαπημενη μου, μαζι με το American Horror Story! Τωρα περιμενω το Shameless. ;) Ωραιο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Είμαι και εγώ μεγάλη fan των Shameless και American Horror Story. :)

      Διαγραφή