Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Series Anatomy Part 3



       Αν νομίζατε ότι ένα καθημερινό αφιέρωμα στο "The Walking Dead" θα μου έκοβε τη φόρα και δεν θα παρουσίαζα άλλες καινούριες σειρές,είσαστε γελασμένοι (μουαχαχα). Ας σοβαρευτούμε λοιπόν(για εσάς μιλάω) και θα συνεχίσω με 6 ,παρακαλώ, καινούριες αμερικάνικες σειρές σήμερα!



      Ξεκινώντας θα μιλήσουμε για το "The Goldbergs" ,μια κωμωδία για μια οικογένεια που ξεχειλίζει από φωνές, υπερβολές, πολύ χρώμα (είμαστε πάλι πίσω στα 80's) αλλά και πολλή αγάπη στο βάθος!Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα, αλλά βασικό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχω ζήσει σε εκείνη τη δεκαετία! Παρ' ολ' αυτά πιστεύω ότι έχει δυνατότητες να γίνει ένα από τα πολύ καλά sitcoms της φετινής χρονιάς (μαζί με το "The Crazy ones" -δες παρακάτω), το οποίο θα φανεί πολύ σύντομα!
      P.S.Μέτα το τέλος του επεισοδίου σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη!


Μια γερή δόση από τα 80's!


         O James Spader πρωταγωνιστεί στην σειρά "The Blacklist", η οποία έκανε πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου στο NBC, ως ένας από τους πιο διάσημους εγκληματίες του κόσμου, ο οποίος βοηθάει το FBI να πιάσει άλλους κορυφαίους εγκληματίες. Το πρόβλημα σε αυτή τη σειρά δεν είναι ο James Spader,ο οποίος είναι τρομακτικά καλός στο ρόλο του, αλλά το σενάριο, η πολύ απλή και χωρίς ενδιαφέρον πλοκή και η έλλειψη suspense...Όσο καλός όμως και αν είναι δεν μπορεί να εκτοξεύσει τη σειρά...Είναι πολύ κρίμα ένας τέτοιος ηθοποιός να παίζει σε μία τόσο άγευστη και άοσμη σειρά,ας ελπίσουμε να καλυτερεύσει με τον καιρό...


Bla,bla,James Spader,bla,bla...

     Συνεχίζουμε με το νέο "πόνημα" του Chuck Lorre (
 Two and a Half Men, The Big Bang Theory) το "Mom" το οποίο έχει ένα δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο, τις  Anna Faris kai Allison Janney. Η πρεμιέρα είχε 1-2 καλές στιγμές αλλά δεν κατάφερνε να σε κάνει να γελάσεις,οι δυο πρωταγωνίστριες είναι πολύ καλές με την Allison Janney όμως να ξεχωρίζει αισθητά! Το sitcom αυτό προσπαθεί να ασχοληθεί  με σημαντικά θέματα  όπως ο εθισμός σε αλκοόλ και ναρκωτικά,όχι όμως με τεράστια επιτυχία,κάνοντας την πρωταγωνίστρια λίγο σαν καρικατούρα. Το μέλλον θα δείξει αν θα χειριστούν αυτά τα τόσο σημαντικά θέματα πιο σωστά μέσα από ανάλογες κωμικοτραγικές καταστάσεις.


Ένα 5/10 νομίζω είναι ότι πρέπει.

      Πριν 4 μέρες ακριβώς είχαμε και την πρεμιέρα του "Sean saves the world"  μια κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Sean Hayes (Will & Grace), αν έπρεπε να την βαθμολογήσω  θα έπαιρνε 6/10 με πολλά όμως περιθώρια βελτίωσης.Δεν την αντιπάθησα,με έκανε να χαμογελάσω (προσοχή όχι να γελάσω...!) 1-2 φορές αλλά μπορεί να γίνει κάτι σαν το "Two and a half men", δηλαδή "ακίνδυνα" διασκεδαστική.Το μέλλον θα δείξει,εγώ θα της δώσω μια ευκαιρία!


Αν κάποια σειρά μπορεί να χαρακτηριστεί
cute,είναι αυτή!!!

         Ας περάσουμε τώρα και στο "The Crazy Ones" τη μοναδική φετινή κωμωδία μέχρι στιγμής που φαίνεται να αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος και μετά τη πρεμιέρα!!Αυτό οφείλεται βέβαια και στα δυο τεράστια ονόματα που έχει στο cast της, τον Robin Williams και την Sarah Michelle Gellar(Buffy the Vampire Slayer) "βετεράνοι" και οι δυο στο είδος τους! Πατέρας και κόρη στη σειρά , ιδιοκτήτες μεγάλης διαφημιστικής εταιρίας που μπλέκουν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις κάθε μέρα.Στην πρεμιέρα έκανε εμφάνιση η Kelly Clarkson, η οποία ήταν αρκετά καλή,αλλά το θέμα που ενόχλησε τους περισσότερους ήταν η αναφορά στα McDonalds(τα οποία ήταν υποτιθέμενος πελάτης της εταιρίας στη σειρά).Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία δεν πλήρωσε για αυτήν την αναφορά και αυτή έγινε μόνο και μόνο για να γίνει πιο αληθοφανής η σειρά και οι αναφορές της.Εγώ πάντως προτιμώ να χρησιμοποιούν πραγματικά ονόματα εταιριών, ηθοποιών κτλ. στις σειρές,παρά χαζές παραφράσεις!Ελπίζω η σειρά να μην με απογοητεύσει γιατί είναι από τις λίγες που μου άρεσαν(ακούει κανείς στο FOX?)


Ένα 7/10 το παίρνει χαλαρά!Bravo!



Τελειώνοντας για σήμερα θα μιλήσουμε για το "The Originals"...Η σειρά αυτή βγήκε μέσα από το "The Vampire Diaries" το οποίο διανύει την 5η σεζόν του φέτος. Ο χαρακτήρας που 
ξεχώρισε (o Joseph Morgan ως ο Niklaus Mikaelson)  απέκτησε λοιπόν τη δική του σειρά, παίρνοντας μαζί του πολλούς άλλους χαρακτήρες, αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσο μπορεί να κρατήσει μια σειρά με έναν πρωταγωνιστή που δεν μπορεί να σκοτωθεί, ούτε καν να τραυματιστεί (ούτε να του σκιστεί το καλσόν,τίποτα!)...


Για fans του "The Vampire Diaries" μόνο...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου