Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

6 χαρακτήρες που πρέπει να εξαφανιστούν ή να αλλάξουν ριζικά μέχρι το τέλος της σεζόν!



             Σειρές όπως τα "The Walking Dead", "Boardwalk Empire", "Homeland" και το "Sons Of Anarchy" μας έχουν συνηθίσει στο να σκοτώνουν βασικούς χαρακτήρες εκεί που δεν το περιμένεις. Αλλά και στις περισσότερες παρόμοιου είδους σειρές, πλέον δεν μπορείς να υπολογίζεις, στο ότι κάποιος είναι πρωταγωνιστής, και άρα θα ζήσει όπως γινόταν παλιότερα. Πριν περίπου 3-4 χρόνια, αν κάποιος ήταν πρωταγωνιστής, μπορούσες να μείνεις ήσυχος ότι δεν θα πέθαινε, μέχρι να τελειώσει η σειρά τουλάχιστον. Αλλά με το πέρασμα των χρόνων και βλέποντας ότι το κοινό σοκάρεται αλλά ταυτόχρονα του αρέσει, άρχισαν να σκοτώνουν με ευκολία βασικούς χαρακτήρες και να βασίζονται πιο πολύ στην ιστορία παρά στο όνομα κάποιου. Ακόμα και σειρές που θα μπορούσαν να το αποφύγουν, όπως το "Downton Abbey", συνεχίζουν να "τρώνε" τους βασικούς και ίσως πιο αγαπητούς χαρακτήρες τους, σαν καραμέλες...
            Υπάρχουν όμως και κάποιες σειρές που φαίνεται ότι διστάζουν περισσότερο απ΄ όσο θα έπρεπε να σκοτώσουν τους προβληματικούς χαρακτήρες...(μπορεί να περιέχει κάποια spoilers για όσους δεν έχουν δει το "The Walking Dead")

"Scandal" - Quinn: Το "Scandal", ήταν μια πολύ απολαυστική και ταυτόχρονα ένοχη απόλαυση για μένα προσωπικά, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις γιορτές τα επεισόδια άρχισαν να γίνονται όλο και πιο τρελά και είδαμε πράγματα που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί... Δεν νομίζω ότι ένας θάνατος θα σώσει την κατάσταση, αλλά αν σκοτώσουν την Quinn και την πλοκή τύπου "Dexter" (my dark passenger) όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Αν το πάρουν απόφαση θα μπορεί(επιτέλους) να έχει και λίγο χρόνο παραπάνω στη σειρά ο Josh Μalina!



"Downton Abbey" - Lady Mary: Είμαι μεγάλη fan της σειράς και επειδή την αγαπώ, μπορώ να δω πότε κάνει κάποιο (μεγάλο) λάθος. Μετά το θάνατο του Matthew, το να ξαναρχίσει να ψάχνει σύντροφο η Mary είναι τόσο βαρετό όσο ήταν στην πρώτη σεζόν... Έχω βαρεθεί την κλασσική γκριμάτσα της Michelle Dockery, και προτιμώ να δοθεί ο χρόνος στην εξαιρετική Lady Edith, παρά να προσπαθούν να μου πουλήσουν ότι η Lady Mary έχει κάποιου είδους γοητεία...χμμμ...




"Girls" - Marnie: Ξέρω ότι αρκετοί από σας θα προτιμούσατε να δείτε τη Hannah να φεύγει από τη σειρά, αλλά... αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Γιατί; Μα φυσικά επειδή η ίδια γράφει τη σειρά και είναι εκτελεστική παραγωγός... Αλλά θα μπορούσε εύκολα να σκοτώσει τη Hannah, τον πιο άθλιο χαρακτήρα, και ο θάνατος της να την ταρακουνήσει και να την κάνει να δει τη ζωή λίγο διαφορετικά! Είδατε πως τα κανόνισα όλα; Ή αν δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, μπορεί απλά να αντικαταστίσει τη Marnie με τον Elijah... και το πρόβλημα λύθηκε!!!




"Brooklyn Nine-Nine" - Gina: Oh my! Είναι ο πιο άθλιος χαρακτήρας σε μια σειρά, που γίνεται καλύτερη επεισόδιο με το επεισόδιο. Πρέπει να φύγει γρήγορα! Μια καλή λύση θα ήταν ασφυξία, από τη μυρωδιά των ποδιών του Hitchcock...




"The Mindy Project" - Τον απροσδιόριστο χοντρό, Άγγλο γιατρό! Τι συμβαίνει πραγματικά με αυτόν τον χαρακτήρα; O Ed Weeks, που στην αρχή της σειράς ήταν γόης με τα όλα του, πλέον φοράει μόνιμα ένα μικρό μαξιλάρι για κοιλιά, προσπαθώντας να μας δείξει τι; Ότι αυτό είναι αστείο, ότι είναι πολύπλοκος χαρακτήρας; Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν οι σεναριογράφοι, πραγματικά. Αν δεν λυθεί το θέμα σύντομα με έναν απλό τρόπο(να βγάλει το μαξιλάρι ας πούμε), θα πρέπει να γίνει κάτι πιο δραστικό...!




"The Walking Dead" - Caaaaaarrrl: Όχι ότι η σειρά φοβάται να σκοτώσει βασικούς χαρακτήρες, αλλά εδώ ίσως έχει καθυστερήσει λίγο... Ξέρω ότι η σειρά βασίζεται σε comic και ίσως o Carl να γίνεται πιο υποφερτός στο μέλλον, αλλά θα πρέπει να πω, αρκετά! Ειλικρινά με έχει φτάσει στα όρια μου εδώ και καιρό. Είναι η καινούρια Lori, για να μην πω η καινούρια Andrea. Όποιος λέει ότι γίνεται καλύτερος με το καιρό, συγνώμη αλλά λέει ψέματα στον εαυτό του. Η αντίδραση του στην εξαφάνιση της Judith ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... (η δική μου αντίδραση ήταν, ότι πήραν το λάθος παιδί...)



                                            BONUS

"Justified" - Κανένας. Ποτέ: Αν και η άποψη μου είναι ότι οι σειρές γίνονται καλύτερες όταν δεν φοβούνται και σκοτώνουν βασικούς χαρακτήρες, είμαι υπερπροστατευτική απέναντι στο cast του "Justified". Θέλω ο Boyd και η Ava να παντρευτούν, o Art να πάρει σύνταξη, ο Tim να γνωρίσει ένα καλό παιδί, η Rachel να πάρει πάνω από δυο ατάκες το επεισόδιο(ή ότι άλλο επιθυμεί), ακόμα και το Raylan με τη Winona να χαθούν στο ηλιοβασίλεμα αν πρόκειται να έχει ένα happy end η σειρά. Αλλά όπως λέει και το τραγούδι, δεν μπορεί να έχει κάποιος πολλές ελπίδες...!

1 σχόλιο: