Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

23 στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε από τα τελευταία δυο επεισόδια της 3ης σεζόν του "Sherlock"!


   
        Σας έχω ήδη αναφέρει τα πρώτα 10 στοιχεία από το επεισόδιο "The Empty Hearse" και τώρα ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τα υπόλοιπα από το δεύτερο και το τρίτο επεισόδιο! Ξεκινάμε λοιπόν... 



1. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το ότι ο Sherlock τα πάει πολύ καλά με τον μικρό Archie. Στα βιβλία αντί για το κύκλωμα με τους άστεγους(homeless network), έχει τους Baker Street Irregulars, μια συμμορία παιδιών, που τον βοηθάει στις υποθέσεις του!





2. Από τις ιστορίες του Doyle ξέρουμε ότι ο Sherlock κρύβει τα τσιγάρα του σε ένα μεταλλικό φινιστρίνι/φεγγίτη, τον καπνό του σε μια περσική παντόφλα και την αλληλογραφία που δεν θέλει να απαντήσει την καρφώνει με ένα μαχαίρι στο πάνω μέρος του τζακιού του. Σε παλιότερο επεισόδιο είχαμε δει την αλληλογραφία, στο δεύτερο επεισόδιο τον είδαμε να κρύβει τα τσιγάρα του σε μια παντόφλα!



3. Ο Mycroft Holmes στις ιστορίες του Doyle παρουσιάζεται ως αρκετά χοντρός, εδώ τον βλέπουμε φανερά αδυνατισμένο αλλά ταυτόχρονα ανήσυχο για την πλαδαρή του κοιλίτσα!


4. Στα βιβλία, το κουτί με τα σπίρτα λέγεται ότι περιέχει ένα "εκπληκτικό σκουλήκι, άγνωστο ακόμα και στους επιστήμονες". Μήπως είναι το ίδιο "περιεχόμενο" που είχε και η βαλίτσα του ο Macellus Wallace ;

         


5. Γιού-χου!





6. Το τεράστιο έργο τέχνης...



παραπέμπει στο πιο γνωστό αξεσουάρ του Sherlock Holmes...



7. Το μεσαίο όνομα του John είναι Hamish. Αν θυμάστε στο προηγούμενο άρθρο είχα αναφέρει το λάθος της Mary στις ιστορίες. Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι το Hamish είναι παράγωγο του Seamus και αυτό με τη σειρά του, του James!!!



8. Το πολύ όμορφο κομμάτι που έγραψε ο Sherlock για το γάμο της Mary και του John, έχει γραφτεί πραγματικά από τους Michael Price και David Arnold.

                                     


9. Ποιος φεύγει νωρίς από ένα γάμο;





10. Εκτός από τους πραγματικούς γονείς του Benedict Cumberbatch που είδαμε στο πρώτο επεισόδιο και την Amanda Abbington(Mary) η οποία είναι η πραγματική σύντροφος του Martin Freeman(John) στο τελευταίο επεισόδιο ο μικρός Sherlock είναι ο γιος του Steven Moffat,ενός από τους δημιουργούς της σειράς! Αυτό θα πει είμαστε όλοι μια οικογένεια!


11. Τον μεγάλο κακό της σεζόν Charles Augustus Magnussen, υποδύεται με μεγάλη επιτυχία ο Lars Mikkelsen, ο οποίος είναι αδερφός του Mads Mikkelsen. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο αδερφός του αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στη σειρά "Hannibal" έχοντας τον ομώνυμο ρόλο. 



12. Το βλέμμα της Mary όταν ο Sherlock διάβαζε τις ευχετήριες κάρτες βγάζει νόημα πια. Η ευχή προερχόταν από τον CAM(Charles Augustus Magnussen), ο οποίος την εκβίαζε. 



13. Συχνά ο Sherlock πειράζει την Mrs Hudson λέγοντας αστεία που έχουν σχέση με pole dancing, το παρελθόν της και το χορό γενικότερα. Εκείνη τον κατηγορεί ότι πάλι έψαχνε στο youtube. Αυτό λοιπόν είναι ένα βίντεο με την Una Stubbs, που υποδύεται την Mrs Hudson, στα νιάτα της να χορεύει.

                                     




14. Στις ιστορίες του Doyle, η Mary ψάχνει ένα θησαυρό στην Agra της Ινδίας. Εδώ A.G.R.A. γίνονται τα αρχικά της!



15. Τελικά ο Redbeard ήταν ο σκύλος που είχε ο Sherlock όταν ήταν μικρός!



16. Τα σπίτια που δείχνει στο τρίτο επεισόδιο στην οδό Leinster Gardens, τα οποία έχουν μόνο πρόσοψη, είναι πραγματικά! Αν έχετε περιέργεια μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ!



17. Ο Mycroft έχει εξαιρετικούς συνεργάτες...

   



18. Όπως φαίνεται κάθε μνημονικό παλάτι χρειάζεται και μια ιδιαίτερη σκάλα...

   



19. Billy και Wiggings είναι δυο από τα πιο γνωστά ονόματα βοηθών του Sherlock Holmes στα βιβλία. Ο Charlie Chaplin μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τον Billy στο θέατρο.

    

Αναγνωρίσατε τον Tom Brooke από το "Game of Thrones"; Ήταν ένας από τους Frey, η κουκούλα νομίζω ότι βοήθησε αρκετά!



20. Ο Mycroft σε μια από τις τελευταίες σκηνές αναφέρεται στον αδερφό τους, τον τρίτο Holmes. Ο τρίτος αδερφός λοιπόν αναφέρετε σε κάποιες ιστορίες που δεν έχουν γραφτεί από τον Doyle. Υπάρχει ουσιαστικά για να δικαιολογήσει το ποιος προσέχει την τεράστια περιουσία της οικογένειας, αφήνοντας τους άλλους δύο ελεύθερους να ασχοληθούν με οτιδήποτε θέλουν! Ο βασικός δημιουργός της σειράς Steven Moffat μάλιστα, έχει αναφέρει ότι αν αποφασίσει να τον εμφανίσει, θα ήθελε ο ίδιος να τον υποδυθεί.


     

21. Μην μου πείτε ότι αυτή η φράση...

     

 δεν αναφέρετε ξεκάθαρα σε αυτό το ρόλο...

     

22. Ο έλεγχος που έκανε ο Charles Augustus Magnussen στην κυρία Hudson είναι απίστευτος!

Landlady
Widow (see file)
Semi-reformed alcoholic
Former “Exotic Dancer” (see file)
Finances: 21% Debt (see file)
Status: Unimportant
Pressure point: Marijuana



23. Τέλος, και οι δυο δημιουργοί της σειράς, ορκίζονται ότι το ringtone, "Stayin' Alive", του Moriarty, είναι απλή σύμπτωση... Ναι, σίγουρα!


P.S. Πως νιώθω τώρα που θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα για την επόμενη σεζόν του "Sherlock"...


2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογο σου και συμπληρώνω πως χάρηκα πολύ που έγινε εκείνο το τηλεφώνημα εν πτήση καθώς νόμισα πως ήταν το τέλος της σειράς! Απίστευτο το τελευταίο επεισόδιο. Καλημέρα & καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή