Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

The Watcher: "The Walking Dead" S05 E04 "Slabtown"




  Έχω αναφέρει ξανά την πολύ καλή τακτική των σεναριογράφοι όταν μας δείχνουν επεισόδια τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την κεντρική ιστορία ή το Rick και την ομάδα, αλλά με το πως επιβιώνουν άλλοι επιζώντες. Το τέταρτο επεισόδιο ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στη συλλογή με τις ιστορίες επιβίωσης και αρκετά ανατριχιαστική στο πυρήνα της με μόνο ένα "μικρό" πρόβλημα...


  Το επεισόδιο "Slabtown" μας απάντησε τελικά στο ερώτημα "τι απέγινε η Beth", καθώς βρέθηκε τελικά σε ένα ξεχασμένο νοσοκομείο στην Atlanta με μια ομάδα επικίνδυνων και "τρομακτικών" ανθρώπων. Από την πρώτη σκηνή καταλαβαίνουμε ότι κάτι πάει στραβά από τον τρόπο που συμπεριφέρεται η "αρχηγός" της ομάδας, Dawn, στον αγχωμένο γιατρό. Η στιγμή που το πρώτο θύμα μπαίνει στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα πετιέται σαν να είναι σκουπίδια καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι "σάπιο" και "χαλασμένο" στην Ατλάντα.
  Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ίσως η πιο ασταθής, με τη λιγότερη συνοχή από οποιαδήποτε ομάδα έχουμε δει μέχρι στιγμής, γεγονός βέβαια που δεν την κάνει λιγότερο ιδιαίτερη. Η ιδέα αυτού του συστήματος με τους μισθωμένους υπηρέτες στη βάση του, οι οποίοι ζούν και δουλεύουν για να ξεπληρώσουν χάρες και χρέη είνα ένα σύστημα που προορίζεται για να αποτύχει. Μια γυναίκα προτίμησε να πεθάνει παρά να γίνει το παιχνίδι κάποιου άλλου, ένας γιατρός που προτιμάει να σκοτώσει παρά να σώσει κάποιον που θα μπορούσε να του πάρει την θέση και μια αρχηγός που προτιμάει να έχει σκλάβους και να λέει ψέματα σε όλους ακόμη και στον ίδιο της τον εαυτό παρά να χάσει έστω και ελάχιστη από τη δύναμή της. Είδαμε ένα σύστημα αποτυχημένο, με κάθε ένα από τους ανθρώπους που εμπλέκονται να κάνει εξαιρετική δουλειά για να κρύψει την τρέλα που επικρατεί. Πιο εντυπωσιακός απ' όλους ήταν ο Noah (που είναι πιθανό να κρύβεται και στους θάμνους πίσω από τον Daryl), σαν ένας ήσυχος τύπος που όμως έχει την ιδέα της απόδρασης στο πίσω μέρος του μυαλού του και με το να κάνει φίλη την Βeth τελικά καταφέρνει να επιτύχει το στόχο του(ακόμα και αν αναγκάζεται να την αφήσει πίσω τελικά).
  Έχοντας πει τα παραπάνω , το πρόβλημα που ανέφερα στον πρόλογο είναι φυσικά η ίδια η Beth. H Emily Kinney δεν ήταν ποτέ τόσο συναρπαστική σε ότι έχει να κάνει με την ερμηνεία της και ο χαρακτήρας της ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είχε σημαντικό ρόλο στη σειρά και στην πλοκή. Κατάφερε κάτι στον τέταρτο κύκλο (με τις περιπέτειες της με τον Daryl), όταν της δόθηκε ο χρόνος αλλά να σηκώσει ένα ολόκληρο επεισόδιο στους ώμους της ήταν τεράστιο σαν βάρος! Η αθωότητα που μας πουλάει/νε τόσες σεζόν δεν δούλεψε καθόλου στο επεισόδιο, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να δείξει την δύναμη που κρύβει πίσω από αυτήν. Το πρόβλημα για μένα προσωπικά είναι ότι ποτέ δεν με έπεισε( το σόκ της μπροστά σε οτιδήποτε και αν συνέβαινε, ο τρόπος που την εκμεταλλεύονταν όλοι) τίποτα δεν με έκανε να νιώσω κάτι για το χαρακτήρα της. Ίσως και αυτό να είναι το πρόβλημα με το χαρακτήρα της Beth γενικότερα, δεν μας κάνει να νοιαζόμαστε για εκείνη. Ο χαρακτήρας ανά τις σεζόν δεν έχει υπάρξει τίποτα παρά άοσμος, άγευστος και άχρωμος με καμία εξέλιξη. Ακόμα και στην πιο σημαντική σκηνή του επεισοδίου (την απόδραση) που η Beth έπρεπε να δείξει την δύναμη που κρύβει μέσα της καμία στιγμή δεν έμοιαζαν οι πράξεις της αληθινές. Αυτό μπορεί να οφείλετε σε έλειψη ταλέντου από την Kinney, σε κακό γράψιμο του χαρακτήρα από τους σεναριογράφους, σε κακές σκηνοθετικές οδηγίες ή σε και σε όλα τα παραπάνω. Πραγματικά όμως δεν έχει σημασία, ο χαρακτήρας της Beth πρέπει να αποκτήσει και κάποιο άλλο χαρακτηριστικό εκτός από το να είναι γλυκούλα και μάλιστα σύντομα!
  Το τέταρτο επεισόδιο ήταν αρκετά καλό όχι όμως εξαιτίας της Beth. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί το επεισόδιο προβλεπόταν να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι για την "αλλαγή" της Beth και στο συγκεκριμένο κομμάτι απέτυχε τρομερά. Από την άλλη παρουσίασε κάποιους καινούριου και ενδιαφέροντες χαρακτήρες και απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον ένας από αυτούς, ο Noah, θα μείνει με την ομάδα! Το κακό είναι ότι η εξαιρετική Keisha Castle-Hughes είχε ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο (πριν πεθάνει και πιθανότατα πριν την βιάσει ο σιχαμένος Gorman) και δεν προλάβαμε να την απολαύσουμε. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η είσοδος της Carol στο νοσοκομείο, γεγονός που κάνει τα πάντα πιο ενδιαφέροντα μιας και αν έπρεπε να φέρει κάποιος λίγο χάος στο νοσοκομείο η καλύτερη επιλογή είναι φυσικά η Carol  
  Το τι θα συμβεί μετά δεν το ξέρει κανείς, ακόμα όμως και αν η Βeth  δεν έχει κανένα ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας η ιστορία που ξετυλίγεται γύρω της είναι γεμάτη εκπληκτικές πιθανότητες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου