Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ποιός χαρακτήρας είναι χειρότερος, η Laurel από το '‘Arrow" ή η Barbara από το "Gotham’';




 Είναι αλήθεια ότι δεν έχω γράψει πολλά για την ξένη σειρά "Arrow" ακόμα και σκέφτηκα πως είναι άδικο. Από την άλλη έχω γράψει πολλά για τον ερχομό του "Gotham" αλλά τίποτα ιδιαίτερο για αυτό από την στιγμή που άρχισε να προβάλλεται. Οι δυο αυτές σειρές βασίζονται σε κόμικς και έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό. Το "Arrow" εδώ και δυο χρόνια και το "Gotham" όταν βρήκε το βηματισμό του μετά από μερικά επεισόδια με αρκετά σκαμπανευάσματα! Οι δυο αυτές σειρές εκτός από τον ένα βασικό κοινό παρονομαστή (τα κόμικς) έχουν και κάτι άλλο κοινό, κάθε μια από αυτές έχει και έναν χαρακτήρα που τον μισούν ακόμα και οι μεγαλύτεροι τους φάνς. Η δική μας αποστολή; Να δούμε ποιος είναι ο χειρότερος!



  Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν κατηγορούμε τις ηθοποιούς αλλά τους σεναριογράφους για αυτό το πρόβλημα. Οι Katie Cassidy και Erin Richards, οι οποίες υποδίονται τις Laurel και Barbara είναι ταλαντούχες και πολύ ικανές. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν "κατι" πάνω στο οποίο μπορούν να δουλέψουν.
  Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο μιας και οι δυο σειρές έχουν άλλους καλογραμμένους γυναικείους χαρακτήρες, από τη μια το "Arrow" έχει την Emily - Bett Rickards η οποία μετέτρεψε μια guest εμφάνιση σε έναν αγαπημένο ρόλο, η Susan Thompson ήταν πολύ καλή ως Moira Queen και όταν οι σεναριογράφοι έδωσαν στην Willa Holland κάτι να κάνει η Thea έγινε κάποια που δεν μας κούραζε πια με την παρουσία της! Από την άλλη το "Gotham" έχει όλων των ειδών τους γυναικείους χαρακτήρες από την Jada Pinkett Smith ως την δολοπλόκα Fish Mooney, την Camren Bicondova ως τη μελλοντική Catwoman, την Zabryna Guevara ως την μπερδεμένη Sarah Essen ακόμα και guest stars σαν την Carol Kane ως την τρομακτικά αστεία μητέρα του Penguin. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι σεναριογράφοι ξέρουν να γράφουν γυναικείους χαρακτήρες απλά δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτές τις δύο κυρίες.
  Η Laurel έχει υπάρξει θύμα της όλης κατάστασης. H Katie Cassidy ξεκίνησε στη σειρά με το να είναι μια αυτάρεσκη κλαψιάρα, σιγά σιγά μεταμορφώθηκε σε μια αλκοολική που σκεφτόταν μόνο τον εαυτούλη της και τώρα πια είναι μια αυτάρεσκη Βοηθός Εισαγγελέα η οποία είναι ένα βήμα από το να γίνει τιμωρός. Είναι η πρώτη σεζόν που της έχουν δώσει κάτι πιο ουσιαστικό να κάνει! Δυστυχώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε την Caity Lotz, που μας λείπει αλλά θα το προσπεράσουμε γιατί το "Arrow" τουλάχιστον προσπαθεί!
  Όσο όμως και αν αστειεύομαι ότι η Laurel είναι η χειρότερη, στην πραγματικότητα είναι η Barbara, η οποία είναι πραγματικά άχρηστος χαρακτήρας μέχρι αυτή τη στιγμή που σας γράφω. Έχετε παρατηρήσει ότι δεν βγαίνει ποτέ από το διαμέρισμά της, μέχρι στιγμής είχε δύο μόνο σκηνές έξω από αυτό. Αλλά και την περισσότερη ώρα είναι και χωρίς πολλά ρούχα, μετρήστε πόσες φορές φοράει παντελόνι και θα καταλάβετε τι εννοώ! Η μοναδική της δουλειά είναι να είναι το ερωτικό αντικείμενο του Jim Gordon, μια πολύ δύσκολη δουλειά με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Gotham μιας και η ερωτική ζωή του ντετέκτιβ δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες του. Οι σεναριογράφοι προσπάθησαν να την κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρουσα κάνοντας την bisexoual και προσθέτοντας μια πρώην της η οποία δεν την έχει ξεπεράσει. Προσπάθεια που απέτυχε και τώρα προσπαθούν να τα κάνουν όλα πιο δραματικά με το να παρατήσει τον Gordon. Συγχαρητήρια λοιπόν Barbara, είσαι ο χειρότερος χαρακτήρας!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου