Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γιατί η "Αgent Carter" πρέπει να επιστρέψει για μια ή και περισσότερες σεζόν!




 H "Agent Carter" πριν μια εβδομάδα περίπου ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν της με ένα φινάλε που άφησε αρκετά πράγματα στον αέρα και τους fans πεινασμένους για περισσότερη Peggy, η ερώτηση όμως είναι θα ανανεωθεί η σειρά, ή το ABC θα μας αφήσει με άδεια χέρια του χρόνου;


  Όπως και το αδερφάκι της, το "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D" είχε τρομερή διαφήμιση πριν ξεκινήσει και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, αλλά παρά τα σταθερά νούμερα τηλεθέασης συχνά η Peggy ερχόταν δεύτερη πίσω από CSI: New Orleans (αν είναι δυνατόν!). Η βασική άποψη που ακούγεται πάντως είναι ότι θα επιστρέψει και θα έχουμε τη χαρά να δούμε πολλές ακόμα περιπέτειες της εκπληκτικής Peggy Carter, έστω για μια σεζόν ακόμα.
  Ένας από τους σημαντικότερους λόγους φυσικά είναι η Hayley Atwell, που μαζί με την Gina Rodriguez (Jane the Virgin), έκλεψαν την παράσταση από πολλούς/ες με πολλά χρόνια εμπειρία στην τηλεόραση. Νιώθω ότι απολαμβάνει να υποδύεται το χαρακτήρα της, δεν τον αφήνει να την "καταπιεί" και φυσικά έχει τρομερό υλικό για να δουλέψει. Είναι μια από αυτές τις λίγες ηθοποιούς που για να το πω πιο απλά της πάει η τηλεόραση σαν μέσο και ξεχωρίζει τρομερά από την πλειοψηφία των τηλεοπτικών ηθοποιών αλλά δεν έχει αυτό το κάτι που θα την έκανε "τεράστια" πρωταγωνίστρια ταινιών.



  Η Atwell μας έδειξε το βάθος και το που μπορεί να φτάσει η Peggy Carter με το τι έκανε με την Dottie (δεν σχολιάζω για να μην έχει spoilers το άρθρο) αλλά και η συζήτηση της με τον Howard Stark για τον Captain America. Αν και έχει συνβεί παλιότερα, είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ένα κανάλι σαν το ABC θα άφηνε ένα τέτοιο ταλέντο να του ξεφύγει.
  Η "Agent Carter", μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει ικανοποιήσει απόλυτα την επιθυμία των fans για ένα δυνατό γυναικείο χαρακτήρα βασισμένο σε comics. Η σειρά έχει γίνει το επίκεντρο συζήτησης σε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν και το μισογυνισμό που παρουσιάζουν οι υπόλοιποι χαρακτήρες του αλλά ταυτόχρονα και για το πόσο μακριά από τα στερεότυπα είναι η Peggy. Αντιθέτως λοιπόν η Peggy Carter είναι τόσο αληθινή όσο επιτρέπεται σε έναν τηλεοπτικό χαρακτήρα. Είναι σκληρή, έξυπνη αλλά ταυτόχρονα έχει και μια τελείως διαφορετική πλευρά όταν κάτι αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της. Σε κάνει να νιώθεις πως οι σχέσεις με τους άντρες στη ζωή της είναι ειλικρινείς και αληθοφανείς. Από τον Stark και την τρέλα του, στην ιδιαίτερη σχέση της με τον Jarvis αλλά και με τους συναδέλφους στην SSR, η Peggy είναι ίση με όλους τους υπόλοιπους, ακόμα και αν κάποιοι δυσκολεύονται τρομερά να το καταλάβουν.
  Το ABC αλλά και τα άλλα δίκτυα έχουν παρατηρήσει όλα τα παραπάνω. Τα πιο πρόσφατα promos για το "Agents of S.H.I.E.L.D." εστιάζουν στις γυναίκες του S.H.I.E.L.D. αλλά και στην "ενίσχυση" της σειράς με την αναβάθμιση της Adrianne Palicki από guest σε βασική ηθοποιό πλέον στη σειρά. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η πρώτη προσπάθεια του καναλιού CBS σε σειρά που να έχει σχέση με comics είναι το "Supergirl". Δεν πιστεύω ότι το ABC θα παρέδιδε τόσο απλά τον τίτλο του πρώτου καναλιού που έκανε σειρά με μια δυναμική πρωταγωνίστρια σε σχέση με comics, μετά από μόλις οχτώ επεισόδια.
  Τέλος, είναι απίθανο να τους τελειώσουν οι ιστορίες που έχουν να πουν για την Peggy. Υπάρχουν περίπου πέντε δεκαετίες με περιπέτειες οι οποίες είναι υπεραρκετές! Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τα αναμείξουν με τη σχολή για τις μικρές δολοφόνους αλλά και με την Hydra που γνωρίζουμε ότι έρχεται και θα έχουν υλικό για αρκετές σεζόν ακόμα.
  Το πιο πιθανό είναι ότι το AΒC θα μας αφήσει στο σκοτάδι μέχρι τον Μάιο και ακριβώς μετά θα μας αποκαλύψει την απόφασή του για το μέλλον της "Agent Carter". To "Agents of S.H.I.E.L.D." έχει καταφέρει να αλλάξει τρομερά και από την αρχή της πρώτης (άθλιας) σεζόν του και το κοινό έχει ανταμείψει τη σειρά με 1.000.000 επιπλέον τηλεθεατές. Το κανάλι είναι πιθανό να θέλει να δει πως θα πάει η σειρά τώρα που γύρισε από την τρίμηνη διακοπή της για να πάρει αποφάσεις. Η σωστότερη απόφαση θα είναι να δοθεί και στις δυο σειρές μια σεζόν με 12 επεισόδια, με την Agent Carter να προβάλλεται το φθινόπωρο και το "Agents of S.H.I.E.L.D." την άνοιξη. Αυτός ο προγραμματισμός θα δώσει στους fans περισσότερη Peggy χωρίς κουραστικά επεισόδια (με τις Broadway auditions της Angie) αλλά θα δώσει και στο "Agents of S.H.I.E.L.D." περισσότερο "ζουμί" μιας και δεν θα προσπαθεί να καλύψει πλέον 22 επεισόδια που είναι τρομακτικά πολλά και να μπορεί να αφομοιώσει ταυτόχρονα και τις αλλαγές που θα έρθουν με τις καλοκαιρινές πρεμιέρες των ταινιών της Marvel.
  Αν όμως η σειρά καταφέρει να ανέβει πολύ σε ότι έχει να κάνει με τη τηλεθέαση, τότε θα έχει σίγουρα 22 επεισόδια η επόμενη σεζόν και τότε η "Agent Carter" θα πρέπει να έχει μια δεύτερη έστω σεζόν με οχτώ επεισόδια γιατί αυτό που μας έδειξε ο πρώτος κύκλος είναι ότι έστω λίγη Peggy είναι καλύτερη από καθόλου Peggy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου