Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

The Watcher: ''The Walking Dead'' S05E13 "Forget"




  Το τελευταίο επεισόδιο του "The Walking Dead" είχε τον τίτλο "Forget" και χωρίς να φέρουμε ιδιαίτερη αντίρρηση το ξεχάσαμε! Ήταν ένα μεταβατικό επεισόδιο, και αν εξαιρέσουμε δυο τρεις σκηνές, δεν θα το χαρακτηρίζαμε και ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς. Ακόμα και αν υπάρχει κάτι ταυτόχρονα ανησυχητικό και χιουμοριστικό με το να κάνεις coctail party στον κόσμο που ζουν οι επιζώντες μας, η σειρά δεν κατάφερε να μας μεταφέρει σωστά τον παλμό του. 
  Το βασικότερο πρόβλημα για μένα ήταν το πόσο, να μην πω βαρετό, αλλά κουραστικό ήταν το επεισόδιο. Αν και καταλαβαίνω ότι μέρος του ήταν εσκεμμένα "βαρετό", για να μας δείξουν την ηρεμία πριν την καταιγίδα, δεν υπήρχε όμως πραγματική εξέλιξη για να νιώσουμε ότι προχωράει έστω και αργά η ιστορία.


Τι μου άρεσε:

  •  Είναι εντυπωσιακό το πόσο προσεκτικοί και "θανάσιμα" ήρεμοι είναι οι Rick, Daryl και Carol καθώς καταστρώνουν τα σχέδια τους. Είναι σκοτεινό, στενάχωρο ίσως και λίγο κυνικό αλλά είναι το μοναδική στρατηγική που δεν θα τους αφήσει να εφησυχαστούν. Το αν θα καταλήξουν σε συμμάχους ή σε καινούργιους εχθρούς για την Alexandria θα το μάθουμε πολύ σύντομα (αν και είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι από μας προτιμούμε το δεύτερο!).
  •  Απόλαυσα πολύ το ταξίδι του Daryl και του Aaron. Οι αλληλεπιδράσεις τους μερικές φορές μπορεί να ήταν λίγο άβολες αλλά όταν στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον ένιωθαν μια ηρεμία και οι απαντήσεις του ενός στον άλλον ήταν κοφτές και έξυπνες. Υπήρξε πολύ σύντομα ένας αμοιβαίο σεβασμός  και μας έδειξε για ακόμα μια φορά γιατί ο Daryl είναι τόσο αγαπητός χαρακτήρας. Θα μπορούσαν να διαλέξουν τον εύκολο δρόμο και να τον κάνουν ομοφοβικό αλλά επέλεξαν το ακριβώς αντίθετο μας έδειξαν ότι εκτιμά και κρίνει από τις ικανότητες και την επιδεξιότητα των άλλων παρά τις επιλογές τους.
  •  Η εμφάνιση του W στο κεφάλι του walker δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει (έχουν ακουστεί πολλές θεωρίες) αλλά είναι σίγουρα κάτι κακό...
  •  Η Carol! Τα πάντα που έχουν να κάνουν με την Carol, αλλά ιδιαίτερα η τρομακτική απειλή της προς το παιδάκι. Για ένα δευτερόλεπτο μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί και να του έκανε κακό αλλά αμέσως αντιλήφθηκα ότι αυτό θα έκανε περισσότερο κακό στο χαρακτήρα. Από την άλλη μας έδειξαν για άλλη μια φορά το πόσο έχει εξελιχθεί σαν χαρακτήρας και ότι είναι η μόνη που δεν θα πεισθεί από αυτά που έχουν να της προσφέρουν στην Alexandria για να ξεχάσει τα σχέδια τους.
  •  Ο Abraham μπορεί σε κάθε επεισόδιο να έχει το πολύ μια ή δύο ατάκες, αλλά είναι σίγουρο πως έχει τις καλύτερες.                                                                                       "I don’t know about this."                                                                              "They have beer."                                                                                         "Imma try"                                                         
Τι δεν μου άρεσε:

  •  Η συμπεριφορά του Rick ήταν εξωπραγματική. Ειλικρινά με την παντρεμένη γυναίκα; Δεν μπορεί να δει ότι κάτι συμβαίνει με αυτό το ζευγάρι και πως μοιάζει σαν να του στήνουν παγίδα. Δεν πιστεύω ότι μόνο εγώ το βλέπω αυτό; Είναι πολύ ύποπτη συμπεριφορά τους. Ελπίζω ο Rick να έχει καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει και να θέλει να το αποκαλύψει και να μην σκέφτεται μόνο με το κάτω κεφάλι...
  •  Η ιστορία της Sasha είναι ωραία απλά θα πρέπει να την εξελίξουν λίγο παραπάνω.
  •  Δεν χρειαζόταν να δούμε την Michonne να κρεμάει το σπαθί της στον τοίχο. Καλύτερα μεταφορικά παρά κυριολεκτικά.
  •  Ο ρυθμός του επεισοδίου ήταν πολύ αργός και δεν κατάφερε να μας μεταφέρει όλα όσα οι συγγραφείς πιθανότατα ήθελαν να μας πούν.


  Έχουν μείνει λίγα επεισόδια για αυτήν την σεζόν και υποπτεύομαι πως πριν το τέλος κάτι σημαντικό θα συμβεί και μόλις φτάσουμε στο τελευταίο επεισόδιο (το οποίο θα έχει διάρκεια 90 λεπτά) θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό. Μπορεί το "Forget" να μην ήταν από τα καλύτερα επεισόδια αλλά είναι από τα αναγκαία για μας βάλει όσο περισσότερο γίνεται στο κλίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου