Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Οι 12 καλύτερες σειρές για το 2013!




       Πρώτο άρθρο για το 2014 δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από μια λίστα με τις καλύτερες σειρές της χρονιάς. Μέσα σε αυτήν θα βρείτε καινούριες αλλά και παλιές που κατάφεραν να μας κάνουν να γελάσουμε, να κλάψουμε και γενικότερα μας άγγιξαν με διάφορους τρόπους. Επειδή δεν μπορούσα να αποφασίσω με ποια σειρά να τις βάλω τελικά, θα τις αναφέρω χωρίς αριθμούς για να μην μειώσω καμία! Εκτός αυτού όμως η λίστα που ήθελα να φτιάξω περιείχε 20 περίπου σειρές, αλλά αποφάσισα να αφήσω αρκετές απ' έξω για να μην σας κουράσω.Απολαύστε λοιπόν 12 από αυτές...
                                                  
                                       "Orange is the new black"
           
          Η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής χρονιάς, ήταν μια σειρά που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει. Το "Orange is the new black" κατάφερε μέσα σε πολύ λίγα επεισόδια, αυτό που άλλες δεν μπορούν μέσα σε χρόνια, να μας αγγίξει πραγματικά. Το μοναδικό και πολύ ταλαντούχο cast του, αποτελούμενο από γυναίκες κυρίως, είχε διαφορετικούς, πρωτότυπους και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 

                                         "Broadchurch"



      Εξαιρετική σειρά που συζητήθηκε όσο λίγες και έδωσε νέο αέρα στη χιλιοειπωμένη ιστορία του φόνου στη μικρή κοινότητα. Το κλασσικό παιχνίδι των σεναριογράφων, "όλοι είναι ύποπτοι μέχρι την τελευταία στιγμή", ποτέ δεν ήταν πιο ενδιαφέρον! Αλλά και το πρωταγωνιστικό δίδυμο, να κόβει και να ράβει σε κάθε σκηνή, δεν μας άφησαν να ξεκολλήσουμε από αυτήν. Είναι από τις λίγες σειρές, που το αχρείαστο αμερικάνικο remake, ίσως να έχει κάποια επιτυχία, αν ακολουθήσει κατά γράμμα το πρωτότυπο!

                                      "The Walking Dead"
 


                 Την καλύτερη σεζόν της αγαπημένης μας σειράς "The Walking Dead", είδαμε μέσα στο 2013. Το blog μας την αγαπάει ιδιαίτερα, όπως έχετε καταλάβει από τα αμέτρητα αφιερώματα, λίστες, νέα και ότι άλλο μπορούμε να postάρουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Οι χαρακτήρες φέτος είχαν άλλο βάρος, γιατί όλα έχουν αλλάξει και η ομάδα μας παλεύει συνέχεια με κινδύνους που προέρχεται από μέσα αλλά και απ' έξω από την φυλακή. Το καλύτερο κομμάτι απ' όλα φυσικά είναι, ότι φέτος απολαύσαμε μόνο τη μισή σεζόν και έχουμε άλλα 8 επεισόδια για 2014!

                                          "Top of the Lake"




         Μια από τις καλύτερες φετινές σειρές με διαφορά. Θα σας ταρακουνήσει και θα σας αφήσει σε σκέψεις, μέρες αφού την ολοκληρώσετε. Οι δυο εκπληκτικές πρωταγωνίστριες, η Elisabeth Moss και η φύση της Νέας Ζηλανδίας, συμπληρώνουν η μια την άλλη άψογα! Ένα αστυνομικό δράμα που με απλά λόγια είναι, μια πολύ καλύτερη έκδοση του "The Killing" με την ατμόσφαιρα του "Twin Peaks".

                                                             "Orphan Black"



       Η Tatiana Maslany ήταν η πιο σκληρά εργαζόμενη ηθοποιός για πέρσι, αφού μόνο για την πρώτη σεζόν της σειράς, έπρεπε να είναι 7 διαφορετικές γυναίκες! Φυσικά αναφέρομαι στο "Orphan Black", που μπορεί να χαρακτηριστεί η δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς(πίσω από το "Orange is the New Black") και η πιο fun σειρά να βλέπεις. Περιέχει κλώνους, ανθρώπινες ουρές, sexy σκηνές, ωραίες ατάκες και φυσικά ένα σενάριο που σε κρατάει κολλημένο στην οθόνη σου!

                                          "Masters of Sex"



        Ίσως πρέπει να κάνω μια εξαίρεση και να βαθμολογήσω αυτή τη σειρά, γιατί για μένα προσωπικά ήταν η φετινή καθαρή νικήτρια! Η καλύτερη σειρά για το 2013 είναι με διαφορά το "Masters of Sex". Μια σειρά δουλεμένη στην τελειότητα, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και καταφέρνει να πλέκει με ένα υπέροχο τρόπο, πραγματικότητα και φαντασία(μιας και αναφέρεται στους πραγματικούς Masters και Johnson) . Η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, με πολύ ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές αλλά και δευτεραγωνιστές που μερικές φορές κλέβουν την παράσταση. Ανυπομονώ για την δεύτερη σεζόν!

                                           "The Americans"



           Το "The Americans" γέμισε ένα κενό που δεν ξέραμε ότι είχαμε! Είναι μια καταπληκτική δραματική κατασκοπευτική σειρά στα 80's, που μας δείχνει τη ζωή Ρώσων μυστικών κατασκόπων που ζουν χρόνια σαν Αμερικανοί πολίτες, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής! Συνδυάζει δράμα, πολύ αγωνία, (μερικές φορές τρομακτικά) ρούχα από τα 80's και καταπληκτικούς ηθοποιούς, βγάζοντας ένα πολύ πετυχημένο και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα!

                                       "Game of Thrones"



      Τι μπορεί κάνει να πει για την 3η σεζόν του "Game of Thrones"! Μια εκπληκτική σειρά που ανέβασε το πήχη ακόμα ψηλότερα φέτος (ουσιαστικά στο είδος της δεν έχει αντίπαλο) και που κάθε χρονιά μας δίνει μια μικρή δόση, 10 μόνο επεισοδίων, χωρίς όμως να μας κάνει ποτέ να τη χορταίνουμε. Ευτυχώς υπάρχουν ήδη πολλά νέα και κάποιες σύντομες σκηνές από τη νέα σεζόν για να μας ηρεμήσουν για κανένα μήνα, το πολύ!

                                            "Breaking Bad"




             Φαινόταν αδύνατο η σειρά να καταφέρει στα τελευταία της επεισόδια να ξεπεράσει κάθε μας προσδοκία, αλλά τα κατάφερε με ευκολία να μας κρατήσει με κομμένη την ανάσα, να παρακολουθούμε τη μοίρα του Walter White. Μια σειρά που πλέον θεωρείται κλασσική, εκτός από τις σοβαρές και βαριές της στιγμές, είχε και αρκετές αστείες που της έδιναν μια αναγκαία ισορροπία. Μια πολύ ιδιαίτερη σειρά που μας έκανε να δούμε με άλλο μάτι τον καρκινοπαθή καθηγητή-μεγαλέμπορο ναρκωτικών-δολοφόνο πρωταγωνιστή της, και τελικά να τον υποστηρίζουμε κιόλας!

                                         "House of Cards"


          
           Το "House of Cards" πρέπει να πάρει όλα τα βραβεία που υπάρχουν για την τρομερή δολοπλοκία των πρωταγωνιστών του. Τον μακιαβελικό Frank Underwood-Kevin Spacey και την παγωμένη βοηθό,συνοδοιπόρο και σύζυγό του Claire-Robin Wright. Η σειρά που έχει την ειρωνεία στο αίμα της θα κάνει πρεμιέρα για τη δεύτερη σεζόν της στις 14/2/14, απλά και μόνο για να μας κάνει να περιμένουμε με αγωνία την χαζογιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

                                            "Utopia"




     Αν και μόλις χθες την ολοκλήρωσα, πρέπει να μπει σίγουρα στη λίστα με τις καλύτερες της χρονιάς. Η ξένη σειρά "Utopia", έχει κάτι το μοναδικό, συνδυάζοντάς τον κόσμο των comics, κατά μια έννοια, και την πραγματικότητα. Χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα να σκοτώσει, βασανίσει, διαμελίσει τους χαρακτήρες της, ποτέ δεν ξέρεις τι θα δεις μετά!

                                    "Brooklyn Nine-Nine"





    Τέλος πρέπει να αναφερθώ και στο "Brooklyn Nine-Nine", αν και κάποιοι θα με πείτε υπερβολική που το συμπεριέλαβα στη λίστα. Είναι μια πολύ καλή κωμωδία που με κάθε επεισόδιο κερδίζει έδαφος, χτίζοντας τους χαρακτήρες της. Γιατί σε τέτοιου είδους σειρές, τον βασικό ρόλο έχουν ουσιαστικά οι χαρακτήρες και λιγότερο η υπόθεση. Και το "Brooklyn Nine-Nine" είναι πραγματικά σε πολύ καλό δρόμο!


Τιμητική αναφορά: "The Fall", "Enlightened", "Veep", "The Wrong Mans", "American Horror Story", "Hannibal".

                                 Ακολουθήστε μας στο Facebook,
https://www.facebook.com/pages/Are-you-series/596004293793525?ref=hl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου