Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

The Watcher: "True Detective" S01 E03



              Είναι πολύ δύσκολο όταν γράφεις ένα blog για σειρές, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα (που μπορείς να δεις τα επεισόδια των ξένων σειρών μια μέρα μετά τουλάχιστον) να αποφύγεις να πέσεις πάνω σε κάποιο spoiler, όταν διαβάζεις ξένα sites. Αλλά ευτυχώς κατάφερα να το αποφύγω προχθές, σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ότι αφορά το τρίτο επεισόδιο του "True Detective". Το μόνο που είχα διαβάσει ήταν ότι στο τέλος του επεισοδίου υπάρχει μια πολύ έντονη σκηνή και πραγματικά δεν απογοητεύτηκα!

          Το τρίτο επεισόδιο κράτησε τον πήχη πολύ ψηλά, ακόμα και αν ήταν πιο αργό από τα προηγούμενα, προσωπικά μου άρεσε περισσότερο. Έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε τους χαρακτήρες, να ψιλοκαταλαβαίνουμε τον τρόπο που σκέφτονται και-ίσως-γιατί κάνουν όσα κάνουν. Στην προηγούμενη ανάλυση που έκανα για το πρώτο επεισόδιο της σειράς, είχα πει ότι η υπόθεση έρχεται σε δεύτερη μοίρα και πρώτοι μπαίνουν οι χαρακτήρες. Έχοντας φτάσει στο τρίτο επεισόδιο συνεχίζω να το πιστεύω, μιας και οι διάλογοι των πρωταγωνιστών είναι μαγευτικοί. Σε κάνουν να βυθίζεσαι σε σκέψεις μετά από οτιδήποτε και αν πουν, είτε είναι πομπώδες είτε κάτι απλό και λογικό. Οι δυο κύριοι κόβουν και ράβουν και οι σκηνές που τους βλέπουμε μαζί είναι οι καλύτερες σε κάθε επεισόδιο.



          Παρακάτω έχω γράψει κάποιες σκέψεις για το επεισόδιο είτε που έχουν να κάνουμε με χαρακτήρες, σκηνές κτλ που στις οποίες βρήκα κάποιο ενδιαφέρον:

         Shea Whigham ήταν εκπληκτικός στο ρόλο του κήρυκα. Ο τρόπος που μιλούσε, οι κινήσεις του σώματός του σε έκαναν να πιστέψεις αυτά που έλεγε, ακόμα και αν ήξερες ότι ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά για να σε κατευθύνουν.


         -Είδαμε επιτέλους τον Burt, ο οποίος εμφανίζεται και στους τίτλους αρχής. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν τελειώσαμε μαζί του και ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.
        -Είναι πολύ πιθανό σε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια να συμβεί κάτι μεταξύ του Cohle και της γυναίκας του Hart...
         -"Most times, you just look ’em in the eyes and the whole story is right there." Λόγια του Cohle, που σημαίνουν πολλά όχι μόνο για αυτούς που ανακρίνει, αλλά για όλους τους χαρακτήρες της σειράς!


       -Ο Woody Harrelson είναι τυχερός άνθρωπος. Στο προηγούμενο επεισόδιο είχε ερωτική σκηνή με την Alexandra Daddario και σε αυτό με την πανέμορφη Michelle Monaghan!
       -Σε αυτό το επεισόδιο ήταν η σειρά του Woody Harrelson να λάμψει, γκρεμίζοντας την ψεύτικη εικόνα του σωστού οικογενειάρχη, συγκρατημένου και θεοσεβούμενου ανθρώπου. Πρώτα με την αντίδρασή του όταν βρήκε το Cohle σπίτι του και αργότερα όταν επιτέθηκε στον φίλο της ερωμένης του. Η δεύτερη σκηνή με έκανε να γελάσω πολύ προς το τέλος της θα πρέπει να ομολογήσω, εξαιτίας της ερώτησης που έκανε ο Harrelson στο ημίγυμνο κύριο.
         -Κυρίες και κύριοι ο Reggie Ledoux...


      -Μήπως το "spaghetti monster" που περιέγραψε το κοριτσάκι, είναι ο κύριος Ledoux με την μάσκα του; Λέω μήπως...
     -Τέλος σας έχω το promo του 4ου επεισοδίου και μια υπενθύμιση/ενημέρωση. Εξαιτίας του Super Bowl το επόμενο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί σε δυο εβδομάδες περίπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου