Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

The Watcher: "Haven" Season 4 Episodes 1-8

       


         Έφτασε λοιπόν και η ώρα του "Haven" να κριθεί ..!! Προσωπικά, έχω να ομολογήσω ότι αν ο άνθρωπος που μου το πρότεινε δεν μου έλεγε να κάνω υπομονή στο πρώτο κύκλο, δεν θα είχα καταφέρει να δω περισσότερα από 4-5 επεισόδια! Θέλω να τονίσω ότι δεν μιλάμε για αριστούργημα αλλά για μια αξιοπρεπέστατη σειρά, της οποίας ο 3ος κύκλος, για μας τους fans, ήταν απλά φανταστικός!! Ξεκίνησα λοιπόν να το βλέπω πέρσι, ενώ είχε φτάσει σχεδόν στο τέλος του 3ου κύκλου, και το είδα όλο μαζί, "μονορούφι"!!! Το ίδιο προτείνω και σε όσους δεν το έχουν δει ακόμα!!



      Δεν πρέπει ο άχαρος πρώτος κύκλος-ούτε τα χάλια στα ειδικά εφέ!-να σας κάνουν να το βάλετε στα πόδια!! Η σειρά με σταθερό ρυθμό κατάφερε να φτάσει στα γεγονότα του τρίτου κύκλου, στον οποίο μάθαμε τις περισσότερες μέχρι στιγμής λεπτομέρειες. Είχαμε το πιο "έντονο" ερωτικό τρίγωνο από οποιαδήποτε άλλη σεζόν και το τέλος πρώτη φορά με έκανε να πω "WTF θέλω να δω τώρα τη συνέχεια"!!! 
      Ξεκινώντας ο τέταρτος κύκλος λοιπόν,μας δείχνει τι συνέβη στο Duke (γιατί μπήκε και αυτός στον αχυρώνα), βλέπουμε την καινούρια προσωπικότητα της Audrey (Lexie DeWitt) και τι συμβαίνει πίσω στο Haven. Με λίγα λόγια όλα έχουν πάει στραβά, από τη στιγμή που ο Nathan Wuornos σκότωσε τον Agent Howard... Τα "προβλήματα" δεν έχουν σταματήσει στο Haven, όπως ήταν προγραμματισμένο, και ο Nathan(Lucas Bryant) βρίσκεται κυνηγημένος απ'όλους (φυσικά και από τη "Φρουρά") γιατί...να το πω απλά όλα είναι δικό του το φταίξιμο!!
       Τα πρώτα επεισόδια που περιείχαν πολύ λιγότερη Audrey ήταν και τα πιο ωραία για μένα! Έδωσαν στους δυο άλλους πρωταγωνιστές το χρόνο και το χώρο που χρειάζονταν εδώ και 3 σεζόν. Πιο πολύ μιλάω βέβαια για τον Duke (Eric Balfour), που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρώτα επεισόδια της σεζόν και έδωσε επιτέλους μια πιο ανάλαφρη νότα και ένα πιο έντονο κωμικό στοιχείο στη σειρά, που μας είχε λείψει λόγω των σημαντικών εξελίξεων της προηγούμενης σεζόν... Μετά όμως γύρισε η καλή μας φίλη Emily Rose και γέμισε την οθόνη μας με την μοναδική έκφραση που μπορεί να πάρει το πρόσωπό της...γκρρ...





           Η νέα σεζόν μας έφερε και τρεις "νέους" ηθοποιούς στο cast της σειράς. Τον Christian Camargo(Dexter) ως τον αδερφό του Duke, Wade Crocker. Χαρακτήρας γεμάτος "τρύπες", ξεκίνησε ως ευγενικός, ο άνθρωπος που είναι πάντα εκεί κ.α. για να ερωτευθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ την άλλη ατάλαντη της σειράς, την Jordan(Kate Kelton), και να ακολουθήσει τυφλά ότι και αν του πει, μέχρι και να σκοτώσει...! Το καλό της υπόθεσης είναι ότι και οι δυο πέθαναν (!) άρα δεν θα μας κουράσουν για πολύ ακόμα! Απλά είναι κρίμα που έκαψαν έτσι εύκολα ένα πιθανό βασικό χαρακτήρα (Wade) και έκαναν τον Duke να χάσει το χάρισμα-κατάρα του (θα μιλήσω λίγο πιο κάτω).
          Στη συνέχεια έχουμε τον Colin Ferguson(Eureca), ως William να βοηθάει την πρωταγωνίστρια μας να βγει από τον αχυρώνα και την Emma Lahana(Jennifer Masonσαν μια νεαρή κοπέλα, της οποία το "πρόβλημα", είναι ότι ακούει το τι συμβαίνει στον αχυρώνα. Ο χαρακτήρας της είναι το κλασσικό στερεότυπο της γλυκιά κοπελίτσας, που μιλάει γρήγορα, κάνει και λέει χαζομαρούλες που και που και νομίζει ότι είναι αστεία, o τύπος χαρακτήρα από το "Gilmore Girls" δηλαδή, που με στοιχειώνει !! Agrr!! Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είναι τόσο χάλια αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς... Κατάρααα!!
          





        Αν και η σεζόν ξεκίνησε ναι μεν κωμικά και πιο ανάλαφρα, η πλοκή δεν κολλούσε καλά, μέχρι το 8ο επεισόδιο, όπου όλα έφτιαξαν λίγο απότομα μεν, αλλά αποτελεσματικά δε!! Βασικό στοιχείο που βοήθησε ήταν ότι σταμάτησαν να δείχνουν τόσο τη "Φρουρά" και το πόσο μισούν τον Nathan, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την πλοκή. Φυσικά συν είναι το γεγονός ότι επιτέλους σταμάτησαν την καραμέλα του ότι πρέπει να σκοτώσει η Audrey αυτόν που αγαπάει πιο πολύ... Ακόμα και με το φινάλε του 8ου επεισοδίου κανείς μας δεν το έχαψε παιδιά... Δεν θα πεθάνει ο Nathan... Είναι πρωταγωνιστής και δεν βλέπουμε "Game of Thrones"...!!
       Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι ο κύκλος μου αρέσει πολύ αλλά δεν είναι ο καλύτερος της σειράς  Τώρα αν καταφέρει κάτι στα επόμενα 5 επεισόδια που έχουν μείνει...τι να πω!!


PS1 Είμαι σίγουρη ότι όσοι έχουν δει Dexter θα σκέφτηκαν στο 3ο επεισόδιο ότι τα πτώματα που έβρισκαν χωρίς αίμα ήταν δουλειά του Christian Camargo-Icetruck Killer... Μάθε τέχνη...!!!

PS2 Είμαι πολύ απογοητευμένη με τους σεναριογράφους που έκαναν το Duke να χάσει τη δύναμη του... Ήταν ο τέλειος συνδυασμός κακού με καλή καρδιά!! Και αυτά τα άσπρα μάτια ήταν το ωραιότερο πράγμα στη σειρά... RIP Crocker Curse!!





                                                 Aκολουθήστε μας στο Facebook,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου