Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

The Watcher: "The Mentalist" Season 6 Episodes 6-8... Και τώρα τι;



            Όπως λέει και το τραγούδι  μετά από σένα πώς, τι κτλ. Ποιος να συγκριθεί μαζί σου; Αν αναρωτιέστε, δεν τρελάθηκα, απλά είδα το 8ο επεισόδιο της σειράς και σκέφτομαι. Για όσους δεν το έχουν δει παρακάτω ακολουθούν SPOILERS... Αχ βρε Γιάννη!


          Από την αρχή της σεζόν ο δημιουργός της σειράς, Bruno Heller, μας είχε ανακοινώσει ότι θα μάθουμε επιτέλους την ταυτότητα του Red John. Αυτό που, προσωπικά, δεν περίμενα ήταν να το μάθουμε πριν το τέλος της σεζόν. Αλλά η σειρά με εξέπληξε ευχάριστα, κλείνοντας το τεράστιο αυτό κεφάλαιο πριν τα μισά της σεζόν! Μας παραπλάνησε βέβαια λίγο, υπονοώντας ότι ο Red John είναι κάποιος άλλος, αλλά τελικά μας αποκάλυψε την ταυτότητα του, δίνοντας μας και 16 περίπου λεπτά να τον χαρούμε!



               Δυστυχώς για μένα δεν ήταν ο Bret Stiles, όπως είχα πει σε προηγούμενο post, αλλά ο Sheriff MacAllister. Ήταν στην κατηγορία των πολύ creepy, όπως είχα αστειευτεί και φυσικά τώρα που τον ξαναβλέπω είναι μια χαρά για Red John. Θα πρέπει να αναφερθώ λίγο περισσότερο στη σκηνή της αποκάλυψης, για να εξηγήσω γιατί δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Από τη στιγμή που μπήκε στο παρεκκλήσι λοιπόν, μου ήρθε στο μυαλό η τελευταία σκηνή του προηγούμενου επεισοδίου που μπαίνει στην ίδια εκκλησία για να προσευχηθεί και γονατίζει. Το πλάνο ήταν πολύ περίεργο και μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν του έδωσα πολύ σημασία για να συνεχίσω γρήγορα στο 8ο επεισόδιο. Όταν όμως μπήκε μέσα και βρήκε τον Gale Bertram, αμέσως κατάλαβα ότι κάτι βρωμάει στην υπόθεση. Πράγμα που έγινε λοιπόν και καταριέμαι την παρατηρητικότητά μου για άλλη μια φορά, που μου χαλάει το suspense! Anyway, σαν fans λοιπόν, ξέρουμε ότι ο Jane είναι λίγο "καραγκιοζάκος" με την καλή έννοια πάντα, και χρησιμοποιεί συχνά τεχνάσματα, αλλά συγκεκριμένα με το περιστέρι δεν μου άρεσε καθόλου. Περίμενα κάτι πιο ιδιαίτερο και απογοητεύτηκα. Αλλά δεν ήξερα τι θα ακολουθήσει...!
                 Ακολούθησε λοιπόν ένα τρομερά βαρετό κυνηγητό για να φτάσουμε στην σκηνή που περιμένουμε 5 κύκλους τώρα. Για να μιλήσω ειλικρινά, η σκηνή του φόνου δεν με εντυπωσίασε καθόλου και το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν με ολοκλήρωσε. Σίγουρα ήταν πιο έντονο το να τον σκοτώσει με τα γυμνά του χέρια,από το να τον πυροβολήσει, αλλά πραγματικά δεν είδα το συναίσθημα που περίμενα από τον ήρωα. Ίσως να έχω πολλές απαιτήσεις, αλλά περίμενα κάτι παραπάνω. 



                Η εισαγωγή του post έχει να κάνει με το τι σκέφτηκα μετά το τέλος του επεισοδίου. Για μένα ο Red John ήταν ένας από τους πιο καλογραμμένους και εντυπωσιακούς κακούς/αντιπάλους. Δεν είχε εμφανιστεί για 122 επεισόδια, αλλά πάντα η σκιά του υπήρχε πάνω από τους πρωταγωνιστές μας. Τι θα γίνει με τη σειρά λοιπόν από εδώ και πέρα; Πως θα προχωρήσουν, έχοντας κλείσει αυτό το τεράστιο κεφάλαιο, θα μας αρέσει η σειρά χωρίς τον παράγοντα του Red John στην εξίσωση;
                Κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις προσπάθησε να απαντήσει ο δημιουργός της σειράς, Bruno Heller, δίνοντάς μας όσο λιγότερα spoiler μπορούσε! Θα σας κάνω μια μικρή περίληψη λοιπόν. Το επόμενο επεισόδιο θα βρει τους χαρακτήρες μας 2 χρόνια μετά από το θάνατο του Red John. Το CBI πια δεν υπάρχει όπως ξέρουμε, η Van Pelt και ο Rigsby θα έχουν τη δική του εταιρία security και πιθανότατα και ένα ακόμα παιδάκι. Η Lisbon θα είναι σε κάποιο άλλο σώμα, για τον Cho δεν ξέρω κάτι ακόμα δυστυχώς και ο Jane θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικός. Θα έχει φύγει ένα βάρος από πάνω του.



              Θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις για την πράξη του βέβαια, αλλά με κάποιο τρόπο θα ξαναγυρίσει σε αυτό που έκανε καλύτερα, να λύνει υποθέσεις. Βασικός παράγοντας θα είναι ο νέος γυναικείος χαρακτήρας που θα γίνει και μόνιμος της σειράς. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον θα φύγει το βαρύ πέπλο του Red John πάνω από τον Jane και θα μπορέσουμε να δούμε την εξέλιξη της σχέσης του με την Lisbon. Τα κακά είναι ότι θα φύγουν από τη σειρά οι Van Pelt και Rigsby. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!




                Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν το επόμενο επεισόδιο που θα παιχτεί 1/12/13, για να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τη σειρά ή όχι!


                              Ακολουθήστε μας στο Facebook,

    https://www.facebook.com/pages/Are-you-series/596004293793525?ref=hl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου