Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

The Watcher: "The Walking dead" Season 4 Episode 5. "A sad soul can kill you quicker, far quicker, than a germ."




        Μετά από πέντε επεισόδια, ένα πράγμα είναι σαφές: Το βασικό θέμα αυτής της σεζόν θα είναι η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ του χαμού που δημιουργείται από τους walkers και την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Χθες το βράδυ τα είχαμε και τα δυο, χωρισμένα σε ίσα κομμάτια του επεισοδίου. Ήταν σαν δυο ιστορίες Αποκάλυψης. Το πρώτο μισό ήταν γεμάτο συμβολισμούς, Steinbeck, στενάχωρη μουσική και πολύ βήχα! Το δεύτερο κομμάτι όμως, μας έδειξε για άλλη μια φορά πως όλα μπορούν να καταρρεύσουν σε μια στιγμή, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, με τα zombie να επιτίθενται ταυτόχρονα από μέσα και απ΄έξω !
      Ο star του επεισοδίου, εκτός από το διασωληνωμένο zombie, ήταν φυσικά ο Hershel. Πάλεψε με τον ίδιο του τον εαυτό και ξεπέρασε τα όρια του για να κρατήσει ψηλά το ηθικό των ασθενών, με όποιο τρόπο μπορούσε. Είτε αυτό ήταν ένα χαζό αστείο για μακαρόνια, είτε με το να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην δουν οι άρρωστοι, το που οδεύουν. Η φράση που ανέφερε "A sad soul can kill you quicker, far quicker, than a germ", περιέκλειε απόλυτα το τι προσπαθούσε να αποφύγει. Έχω όμως να πω, ότι είναι ξεκάθαρο πως η τακτική του χειροτέρεψε τα πράγματα και ήταν υπεύθυνος για το θάνατο των περισσότερων ασθενών. Γιατί? Γιατί, πολύ απλά, αν τους σκότωνε μόλις πέθαιναν και δεν περίμενε να τους μεταφέρει, δεν θα είχαμε μια τέτοια σφαγή.
     Ήταν ο μόνος που είχε κρατήσει τον "εαυτό " του ανέπαφο, όσα και αν είχε περάσει. Σε όλο το επεισόδιο μας έδειξε τη δύναμη του και το πόσο η πίστη του τον βοήθησε. Η πίστη όμως του έδωσε ώθηση και ελπίδα αλλά ταυτόχρονα τον τύφλωσε κιόλας (όπως συμβαίνει πάντα...), και οι τελικές του προσπάθειες να βοηθήσει χειροτέρεψαν τα πράγματα για τους κομπάρσους, όχι φυσικά για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές (όπως συμβαίνει πάντα...!). Πρέπει όμως να αναφέρω ένα πολύ δυνατό συμβολισμό: όταν ο Hershel πάει να πάρει το όπλο, βγάζει τη Βίβλο από την τσέπη του και την αφήνει, για να πάρει τις σφαίρες...! Τέλος έχουμε τη σκηνή που πάει να ξεκουραστεί, την πιο συγκινητική του επεισοδίου, που μας κάνει να παραβλέψουμε τις αποφάσεις του και να μην νοιαστούμε αν ήταν σωστές ή όχι, αλλά να τον δούμε σαν ένα κουρασμένο άνθρωπο που μόλις έχασε ένα μεγάλο κομμάτι από τα πιστεύω του.
      Από το τελευταίο επεισόδιο επίσης μάθαμε ότι η Maggie και ο Carl έχoυν γίνει εξαιρετικοί στο σημάδι, οι καουμπόικες μπότες δεν είναι τα σωστά παπούτσια για να ξεφύγει κάποιος από τα zombie, πατέρας και γιος μπορούν να δεθούν συναισθηματικά "καρφώνοντας" κεφάλια από zombie... Επίσης η φροντίδα/επίβλεψη των παιδιών στα κελιά με καραντίνα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση(!)  και τέλος ότι ο Bob δεν φάνηκε να είναι μεθυσμένος... 
        Αυτό που έλλειπε από το επεισόδιο όμως ήταν η Michonne, την οποία είδαμε στο τέλος για λίγα δευτερόλεπτα και φυσικά o Daryl. Οι σεναριογράφοι ανέβαλλαν για άλλη μια Κυριακή το θέμα της Carol... Pfff....
        Τέλος έχω να προσθέσω, ότι έχει φτάσει η ώρα να βρουν ένα καινούριο μέρος να εγκατασταθούν. Δεν μπορούν να προστατευτούν πια και εκτός των άλλων ο Governor καραδοκεί έξω από τη φυλακή... Αυτό βέβαια φέρνει άλλες ερωτήσεις στο προσκήνιο! Έχει αλλάξει καθόλου από την τελευταία φορά που τον είδαμε?Θα αναγκάσει το group να τραπεί σε φυγή? Που είναι οι δύο άλλοι που ήταν μαζί του? Θα μπορέσει η Michonne τελικά να πάρει την εκδίκηση της? Και τέλος μήπως όλα θα πάνε στραβά και θα φέρουν την Carol πίσω για να τους βοηθήσει...? Υπομονή φίλοι μου...

Όχι πάλι αυτός....



:το πέμπτο επεισόδιο της σεζόν είχε ίσα κομμάτια δράσης και bla bla!Χωρίς αστεία όμως, ήταν ένα από τα πιο ισορροπημένα μιας σεζόν που μας έχει κάνει περήφανους και πάλι για την αγαπημένη μας σειρά!!



PS. Οι σεναριογράφοι φαίνεται πως μας κοροϊδεύουν με κάθε ευκαιρία! Πρώτη φορά ήταν όταν ανακοίνωσαν ότι ο Zach(Kyle Gallner) θα ήταν μόνιμος, και τελικά πέθανε στο πρώτο επεισόδιο. Δεύτερον το Σάββατο, μια μέρα πριν το τελευταίο επεισόδιο, διάβασα ότι ο δημιουργός της σειράς έχει βαρεθεί τον Κυβερνήτη και ότι θα κάνουμε καιρό να τον δούμε... Μια λέξη ταιριάζει απόλυτα σε αυτές τις ανακοινώσεις! Μας trollάρουν αλύπητα! Σύμφωνα με το "on the next episode" φαίνεται ότι θα δούμε πολύ Governor... Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά από εδώ και πέρα ότι ανακοίνωση διαβάζω θα σκέφτομαι ότι λένε ακριβώς το αντίθετο! 

PS. Αν ψάχνετε το τραγούδι που ακουγόταν στο επεισόδιο, σας το έχω εδώ!
                               Ben Howard - Oats In The Water


PS. Μου πέρασε μόλις μια σκέψη από το μυαλό! Στη σειρά το έχουν συνήθεια να δίνουν αρκετό "χώρο" σε ένα πρωταγωνιστή, ένα επεισόδιο πριν το θάνατό του... Λέτε να σκοτώσουν τον Hershel?


                              Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου