Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

The Watcher: "The Walking Dead" Season 4 Episode 4







           Τις τελευταίες βδομάδες η πρωταγωνιστές μας δέχονται χτυπήματα από παντού... Η γρίπη, οι walkers, οι υποψίες, οι "δολοφονίες", o φόβος, τους κάνουν να αντιληφθούν ότι μερικές φορές οι κίνδυνοι μέσα ίσως είναι μεγαλύτεροι απ' ότι είναι έξω! Το χθεσινός επεισόδιο πήρε ένα διαφορετικό δρόμο από τα υπόλοιπα, αντί να μας δείξει τι συμβαίνει στη φυλακή, ακολούθησε τις δυο ξεχωριστές ομάδες στις προσπάθειες τους να βρουν κάποιον τρόπο να βοηθήσουν τους υπόλοιπους.
       Το τέταρτο επεισόδιο της σεζόν είχε σαν κεντρικό άξονα τις δυνάμεις, τις αδυναμίες και το πόσο μακριά θα έφταναν πραγματικά οι κεντρικοί χαρακτήρες. Ήταν ένα εκπληκτικό επεισόδιο, που πήραμε μια πραγματική εικόνα για τον ψυχισμό των πρωταγωνιστών μας, το πως νιώθουν, τι σκέφτονται αλλά και μας έδειξε τις αδυναμίες και τα κρυμμένα μυστικά τους. Για πολλούς το τέλος του επεισοδίου ήταν απογοητευτικό αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να δούμε. Όσο έντονη και αν είναι η υπόθεση με την γρίπη, μας έκανε να νιώθουμε ότι το θέμα δεν προχωράει και ότι έχουμε μείνει ακίνητοι, χωρίς ρυθμό.
       Η πρώτη ιστορία ήταν των Daryl, Michonne, Tyreese, και του Bob, οι οποίοι έψαχναν για φάρμακα. Η απογοήτευσή μου για το πως χειρίζονται οι σεναριογράφοι των χαρακτήρα του Tyreese είναι μεγάλη. Το νέο χαρακτηριστικό του φαίνεται να είναι η αόριστη οργή για οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο (ακόμα και για τον κισσό). Καταλαβαίνω βέβαια ότι η θλίψη του έχει μεταμορφωθεί ταυτόχρονα σε μια κινητήρια δύναμη αλλά και "τυφλή" οργή, το να κάνουν όμως έναν τόσο πολύπλοκο χαρακτήρα σε ένα ακόμα κλισέ μου φαίνεται πολύ απλοϊκό... Από την άλλη, η Michonne, εξακολουθεί να είναι ένας ελκυστικός και συναρπαστικός χαρακτήρας και η συζήτηση που είχε με τον Tyreese ήταν εξαιρετικά ειλικρινής (ήταν κάτι ανάμεσα σε "σοφά" λόγια και την προσωπική της εμπειρία) που έκανε και τους δυο χαρακτήρες να καταλάβουν αρκετά.
      Στη συνέχεια η ιστορία του Bob είναι ταυτόχρονα εξοργιστική, τραγική και ενδιαφέρουσα! Η ερμηνεία του  Larry Gilliard, μέχρι στιγμής έχει υπάρξει λίγο "ήπια" να το πω ευγενικά, ενώ ο χαρακτήρας του παλεύει με σοβαρούς "δαίμονες" που συνέχεια βάζουν τους γύρω του σε κίνδυνο. Είναι ένας άνθρωπος κουρασμένος από αυτό το είδος της ζωής και γεμάτος με στεναχώρια και ενοχές, γιατί συνέχεια είναι ο τελευταίος από τις ομάδες του που επιζεί... Μπορούμε ίσως να τον συγχωρήσουμε για τον εθισμό του αλλά μέχρι εκεί. Η αντίδραση του Daryl στη σκηνή που ο Bob βάζει την ομάδα σε κίνδυνο είναι είναι πραγματικά ότι του χρειάζεται!!
        Η δεύτερη ομάδα είναι ο Rick και η Carol, που ψάχνουν για φάρμακα και προμήθειες. Η Carol στο πρώτο μισό του επεισοδίου προσπαθεί να πείσει το Rick (και τον εαυτό της μάλλον) ότι αυτό που έκανε ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Η τεράστια αλλαγή της φαίνεται όμως όταν στέλνει τους δυο χτυπημένους επιζώντες να ψάξουν και αυτοί... Υπάρχει μια σκληρότητα σε ότι λέει και κάνει πια, μοιάζει σαν να έχει απομακρυνθεί τόσο από το πως ήταν που δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να σκέφτεται μόνο το τι βοηθάει τους περισσότερους χωρίς να διστάζει να κάνει σκοτώσει... Το ζευγάρι είναι σίγουρο ότι θα ζούσε αν δεν έβγαινε από το σπίτι.
         Στο τέλος του επεισοδίου καταλαβαίνουμε γιατί ο Rick την πήρε μαζί του. Ήταν μια ευκαιρία να δει πως κινείται και τι αποφάσεις παίρνει έξω από τα στενά όρια της φυλακής, ένα είδος δίκης. Τη στιγμή που αποφάσισε να στείλει τους χτυπημένου έξω ήταν η καταδίκη της στα μάτια του. To οποίο μας φέρνει στον αποχαιρετισμό, ο οποίος έγινε εξαιρετικά, ακόμα και αν δεν τον ήθελα. Ελπίζω να μην είναι η τελευταία φορά που θα δούμε την Carol... Αλλά όσα είπε ο Rick ήταν αλήθεια, ακόμα και αν δεν τη σκότωνε ο Tyreese το κακό έχει γίνει, ο σπόρος της αμφιβολία έχει φωλιάσει για τα καλά. Παρ΄ όλα αυτά το να την καταδικάσει έτσι ήταν μεγάλη ειρωνεία, γιατί έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για το οποίο την κατηγόρησε. Πήρε μια πολύ σοβαρή απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν άλλον. Κάποιος μπορεί να πει ότι ήταν ο πιο σωστός τρόπος χωρίς τριβές, χωρίς αντίο και χωρίς συναισθηματισμούς να μπαίνουν στη μέση. Αλλά αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι ο τρόπος του δεν θα βοηθήσει το Tyreese, ούτε τα παιδιά και ας μην ξεκινήσω με το τι θα γίνει μόλις το μάθει ο Daryl... Μια πράξη αλλάζει τα πάντα για άλλη μια φορά, το επόμενο επεισόδιο θα είναι δυνατό...! 



:εκπληκτικό επεισόδιο, πιο δυνατό ακόμα και από το πρώτο για μένα. Η κίνηση του Rick άνοιξε μια πόρτα που θα φέρει τον πανικό... Δεν μπορώ να περιμένω 7 μέρες.....!!!!






Περιμένω με αγωνία αυτήν την αντιπαράθεση...


                                 Ακολουθήστε μας στο facebook,
     https://www.facebook.com/pages/Are-you-series/596004293793525?ref=hl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου