Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

The Watcher: "The Walking Dead" Season 4 Episode 6


The Governor from "The Walking Dead"


          Το 6ο επεισόδιο της σεζόν, "Live Bait" ήταν λίγο περίεργο. Όλοι ξέραμε, από την αρχή της σεζόν, ότι κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν ο Governor, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς πότε. Το τέλος του προηγούμενου επεισοδίου, μας είχε προϊδεάσει, αλλά ένα πράγμα ήταν σίγουρο, δεν περιμέναμε να του αφιερώσουν ένα ολόκληρο επεισόδιο! Πόσο μάλλον ένα βασανιστικά αργό, επεισόδιο flashback. Ο τέταρτος κύκλος άρχισε πολύ δυναμικά, και η εμφάνιση του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Κυρίως λόγω του φόβου, μήπως ξαναγίνουν τα λάθη της προηγούμενης σεζόν.
         Σαν συνέπεια έχουμε καλά και κακά νέα. Αντί να εστιάσουμε στο τι συμβαίνει στη φυλακή, είχαμε ένα ολόκληρο επεισόδιο αφιερωμένο στο Philip, aka The Governor (aka Brian). Πριν μάθουμε το λόγo για το οποίο παραφύλαγε έξω από τη φυλακή, έπρεπε να μάθουμε τι τον οδήγησε εκεί. Τα καλά νέα είναι ότι, απ΄ όσο μπορούμε να καταλάβουμε, οι δημιουργοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την κακή του πλευρά, βάζοντάς τον σε έναν δρόμο για τη λύτρωση.Αυτή ήταν μια πολύ σωστή απόφαση, για να γίνει μια καλύτερη εξερεύνηση του χαρακτήρα, αντί να έχουμε έναν εκδικητικό τρελό που ψάχνει συνέχεια την καταστροφή.

             Τα κακά νέα είναι ότι το επεισόδιο ήταν βαρετό, κουραστικό και σε στιγμές γεμάτο κλισέ. Καταλαβαίνω τι προσπάθησαν να κάνουν, αλλά ο δρόμος που πήραν ήταν τελείως λάθος. Κάποιος μπορεί να πειστεί ότι ακόμα και ένας άνθρωπος σαν το Κυβερνήτη, φτάνει σε ένα σημείο που δεν αντέχει άλλο τον ίδιο του τον εαυτό. Όσα λάθη και αν έχει κάνει, όσες λάθος αποφάσεις και καταστροφή και αν έχει προκαλέσει μπορεί ακόμα να λυτρωθεί. Αλλά ο τρόπος που επέλεξαν να το απεικονίσουν χτίστηκε στα αδύναμα θεμέλια ενός πολύ βασικού βαρετού τρόπου αφήγησης, που τελικά έβγαλε κάτι τελείως προβλέψιμο...
               Βρίσκουμε λοιπόν το Philip να έχει πέσει όσο πιο χαμηλά γίνεται. Να είναι βρώμικος, απεριποίητος και να περιπλανιέται σαν χαμένος. Μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ο τελευταίος άνθρωπος στο πλανήτη. Έχει χάσει την όποια όρεξη είχε για σφαγή, τους "φίλους" του και δεν έχει κανένα σκοπό.
              Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι όταν χαρακτήρισα το επεισόδιο βαρετό, δεν το έκανα γιατί ήταν αργό. Προσωπικά απολαμβάνω τα αργά και γεμάτα νόημα επεισόδια. Η αρχική σκηνή, στην οποία περιπλανιέται και ακούγεται το τραγούδι "Last Pale Light in the West", σε συνδυασμό με τα υπέροχα σκηνικά, είναι η καλύτερη του επεισοδίου. Ήταν βαρετό γιατί, αν και ήταν ένα νέο μονοπάτι για το Κυβερνήτη δεν έφερνε κάτι καινούριο στην ιστορία. Ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν, βρίσκει μια καινούρια οικογένεια, που του θυμίζει πολύ την παλιά του. Ένας σοφός γέρος, ένα μικρό κοριτσάκι που τον βοηθάει να βγει από το "καβούκι" του, αρχηγός είναι μια δύσπιστη κοπέλα και φυσικά υπάρχει και μια γυναίκα έτοιμη να πέσει στην αγκαλιά του...
             Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως επέζησε αυτή η οικογένεια. Δεν σκέφτηκαν μετά από τόσο καιρό να πυροβολήσουν κάποιον στο κεφάλι; Εμπιστεύτηκαν πανεύκολα ένα περιπλανώμενο "τύπο" που μόλις γνώρισαν; Αποκάλυψαν αμέσως που βρίσκονται τα τρόφιμα που τους κρατάνε ζωντανούς, στο πρώτο τυχόντα; Και τέλος, πως μπορείς να καταφέρεις να χτυπήσεις το πόδι σου, απλά γυρίζοντας να μιλήσεις σε κάποιον;πφφφ!
             Ακόμα και αν αγνοήσουμε τα παραπάνω, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ότι, όταν έφευγε από το διαμέρισμα για να κάνει πράγματα, το επεισόδιο έμοιαζε σαν το πιο βαρετό βιντεοπαιχνίδι του κόσμου!
  • Βρες το καινούριο παιχνίδι για να κάνεις το κορίτσι να βγει από το καβούκι του και να σε εμπιστευτεί.
  • Εξερεύνησε το εγκαταλελειμμένο γηροκομείο για να βρεις φιάλες οξυγόνου
  • Άκουσε τα λόγια σοφίας από το γέροντα...
  • Κάνε έρωτα με την γυναίκα που σε βοήθησε να γιατρευτείς σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά.
  • Προστάτεψε το κοριτσάκι από αυτά τα πράγματα που δαγκώνουν!

                       Τέλος θέλω να  ξαναπώ, ότι ήταν ένα επεισόδιο γεμάτο κλισέ και όλα ήταν τελείως προβλέψιμα. Σίγουρα τα τελευταία δευτερόλεπτα, στα οποία βλέπουμε το Martinez (Jose Pablo Cantillo), έναν από τους λίγο καλύτερους χαρακτήρες της προηγούμενης σεζόν, είχαν ενδιαφέρον. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο μας οδήγησαν σε αυτά, ήταν πολύ κουραστικός. Το μέλλον δεν θα είναι προβλέψιμο, όπως συμβαίνει συχνά σε αυτή τη σειρά. Ελπίζω αυτό το απογοητευτικό επεισόδιο να ανοίξει το δρόμο σε  πολύ πιο ενδιαφέροντα γεγονότα. Υπομονή!


PS. Πόσα επεισόδια πια μπορούν να καθυστερήσουν την σκηνή που όλοι περιμένουμε; (Daryl vs Rick)



                                             BONUS







                                Ακολουθήστε μας στο Facebook,

3 σχόλια:

  1. Καταρχην το επεισοδειο ηταν (προσωπικη αποψη) πολυ καλο. Ο κυβερνητης, δεν προκειται να αλλαξει χαρακτηρα, ειναι το κλασικο που οταν καποιος ειναι αδυναμος το παιζει καλος. Στο επομενο πιστευω θα καθαρισει τα τσιρακια του που τον παρατησαν. (και το ευχομαι)
    Με εχει εκνευρισει το οτι η ομαδα του Ρικ ειναι τοσο καιρο στασιμη στη φυλακη. Αν σου φαινεται οτι δεν εχει λογικη αυτα που εκανε ο κυβερνητης εξηγησε μου
    1. γιατι στη φυλακη δεν κλειδωνουν τα κελια τους;
    2. Γιατι δεν καλουν με τη σειρηνα τα ζομπι να τα καθαρισουν ολα; γιατι πανε στο φραχτη και καθαριζουν 1 ζομπι μετα απο 5 λεπτα σκεψης; εγω μονος μου σε ενα χρονο θα τα ειχα καθαρισει ολα. οταν λεμε ολα, ΟΛΑ!

    πιστευω συντομα θα φυγει η ομαδα του ρικ απο τη φυλακη, και θα περασει πολυ καιρος πριν τον κυνηγησει ξανα ο κυβερνητης.
    ghostdog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς. Η κριτική πολύ άστοχη. Αν σε κάθε επεισόδιο θέλετε να βλέπετε ξεσκίσματα σαρκών υπάρχουν δεκάδες ταινίες που έχουν αυτό το περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ είμαι μεταξύ των δυο προηγούμενων σχολίων! το επεισόδιο μου άρεσε, αλλά σίγουρα δεν ηταν ενα απο τα καλύτερα της σειράς...Όντως πολλά κλισέ, αλλά καμιά φορά δεν βλάπτουν..εμένα μου άρεσε και το γεγονός οτι φύγαμε και λίγο απο την φυλακή...σαν ενα διάλειμμα...για το χαμό που πρόκειται να ακολουθήσει - ελπίζω!!- σε όλα τα επίπεδα!

    nonexistent

    ΑπάντησηΔιαγραφή