Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

The Watcher: "Fargo" S01 E08 "The Heap"



    Καλώς ήρθατε στο μέλλον! Εμμ, για μισό λεπτό. Καλώς ήρθατε στο 2007... Αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξη που μας επιφύλαξε το όγδοο επεισόδιο του "Fargo". Η σειρά έκανε ένα μεγάλο άλμα, (τύπου "Parks & Recreation") και μας έδειξε τους χαρακτήρες μας 1 χρόνο αργότερα. Στην αρχή πολλά μπορεί να φάνηκε ότι άλλαξαν αλλά στη ουσία οι χαρακτήρες μας δεν έχουν "προχωρήσει" πραγματικά.


   Η Molly Solverson είναι έγκυος πια και μένει με τον Gus και την κόρη του. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο, πρώτον γιατί σημαίνει ότι ο Lorne δεν την σκότωσε και δεύτερον γιατί η σειρά και η ταινία αποκτούν και άλλα κοινά! Αυτές οι αλλαγές στη ζωή της όμως δεν την κάνουν να ξεχνάει την υπόθεση που δεν κατάφερε να λύσει. Στην πραγματικότητα είναι ακόμα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, συνδέοντας φωτογραφίες με γεγονότα και ονόματα, ψάχνοντας μια λύση σαν ένας άλλος Rust Cohle.


    Tο ίδιο συνέβη και με το Lester. Μπορεί τώρα πια να είναι πιο προσεγμένος, βραβευμένος πωλητής με μια όμορφη γυναίκα στο πλάι του αλλά το πρόσωπο του την στιγμή που βλέπει το Lorne ξανά(ο οποίος έχει αλλάξει αρκετά εξωτερικά) τα λέει όλα. Σε μια στιγμή όλη η προσπάθεια που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο εξαφανίζεται και την θέση της παίρνει ο ανθρωπάκος που ήταν παλιότερα. Ο ίδιος άνθρωπος που περίμενε στα επείγοντα στο νοσοκομείο να του κάνουν ράμματα.
    Όσο για τους υπόλοιπους: ο  Chief Bill έχει ένας έφηβο γιο από την Αφρική, ο Key και ο Peele είναι ακόμα στην αποθήκη των φακέλων και το μόνο που κάνουν είναι να αναλύουν τα υπαρξιακά τους και ο Gus είναι  πια  ταχυδρόμος (ευτυχώς δηλαδή). Δεν έχουμε δει ακόμα ούτε τον Mr. Wrench, ούτε τον Stavros Milos αλλά ούτε και τον αγαπημένο μου έμπορο ναρκωτικών! Ελπίζω να είναι καλά και να συνεχίζει να διατηρεί ίσως το πιο καλά οργανωμένο βανάκι που έχουμε δει ποτέ σε ταινία ή σειρά.



   Μικρό διάλειμμα για να βαθμολογήσουμε τα φαγητά, γλυκά και τα ποτά του τελευταίου επεισοδίου:

1) Η τούρτα με το όπλο...
   Πλέον έτσι θέλω να είναι όλες οι τούρτες γενεθλίων μου και ας μην έχω καταφέρει να πυροβολήσω κάποιον που κρατάει ανάλογο όπλο...
2) Greyhounds και Rob Roys...
 Όταν οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί και έχουν πιει ανάλογα ποτά γιορτάζοντας το κλείσιμο μιας υπόθεσης δεν έχει σημασία αν υπάρχουν καινούρια ή διαφορετικά στοιχεία όλα έχουν τελειώσει... Οι κανόνες είναι κανόνες!
3) "Κάτι επικίνδυνο"...
 Ένα ποτό με φωτιά ή ένα ζωντανό σκορπιό πολύ κοντά στο ποτήρι θα θεωρούνταν επικίνδυνο αλλά στη περίπτωση του Lester, θα δεχτώ και το ουίσκι με την πορτοκαλάδα!
4) Ομελέτα τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο...
   Κρίνοντας από προηγούμενο γεύμα που είχε ετοιμάσει η γυναίκα του Bill για τον ίδιο, μάλλον βρήκαμε το "κάτι επικίνδυνο"...
5) Δείπνο με γάλα και tacos...
   Δεν μπορώ να το διανοηθώ καν...



   Μετά το ευχάριστο διάλειμμα θα επιστρέψουμε στο 2006, αφού μπορεί να το κάνει η σειρά μπορούμε και εμείς! Πείτε μου δεν πιστεύατε ότι ο Gus θα πεθάνει; Στη σκηνή ακριβώς πριν το flash forward δεν περιμένατε ότι θα εμφανιστεί από κάπου πίσω του ο Malvo και θα τον σκοτώσει; Αλλά όχι, τελικά ο Gus έζησε και συνεχίζει να είναι ο... Gus, που δεν μπορεί να θυμηθεί να πάρει κάτι απλό που του ζήτησε η έγκυος γυναίκα του! Δεν νομίζω ότι κανένας στο Bemidji δεν παίρνει τα σωστά γράμματα...

Δεύτερες σκέψεις:

- Η σκηνή με τον Lester και την γυναίκα του αδερφού του ήταν πολύ ιδιαίτερη. Εκείνη ένιωθε άσχημα και προσπαθούσε να τον παρηγορήσει ενώ το μοναδικό θύμα στην υπόθεση ήταν η ίδια (ανάμεσα στους δυο τους εννοώ).


- Για ακόμα ένα επεισόδιο η Kate Walsh ήταν εξαιρετική, ελπίζω να την ξαναδούμε, αν και μοιάζει δύσκολο τώρα που προχωρήσαμε ένα χρόνο παρακάτω.

- Πως θα σας φαίνονταν ο Malvo με τον Mr. Wrench για το επόμενο "True Detective"; Ναι, ξέρω ξέρω θα είναι τρεις οι πρωταγωνιστές αλλά είναι μια αρχή!

- Πλησιάζουμε στο επεισόδιο όπου μια αγανακτισμένη Molly Solverson θα συνεργαστεί με δυο αγανακτισμένους πράκτορες του FBI για να πιάσουν τον κάθαρμα, Lorne Malvo! Καθίστε αναπαυτικά, έμειναν μόλις δυο επεισόδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου