Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

The Watcher: "Fargo" S01 E09 "A Fox, a Rabbit, and a Cabbage"


    Όλοι μας έχουμε δει αρκετές σειρές και ταινίες για να ξέρουμε πότε οι δημιουργοί τους θέλουν να μας αγχώσουν και να μας αφήνουν με κομμένη την ανάσα. Χρησιμοποιούν την μουσική, ιδιαίτερα πλάνα ακόμα και σιωπές που κρατάνε λίγο παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε. Σε αυτό τον τομέα το "Fargo" είναι εκπληκτικό.


     Σκηνές όπως αυτή στο ασανσέρ ή στο γραφείο του Lester στο τέλος του επεισοδίου είναι πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα. Άλλες φορές η σειρά δημιουργεί ένταση και δεν κάνει απολύτως τίποτα όπως στη σκηνή με τον Malvo και τον πατέρα της Molly στο εστιατόριο αλλά και όταν ο Lester κοιτούσε έξω από το παράθυρο του το δάσος. Όλοι περιμέναμε να δούμε κάπου εκεί τον Malvo να καραδοκεί αλλά δεν έγινε ποτέ. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αφήνει τον θεατή να μην ξέρει τι μπορεί να γίνει και να νιώθει συνέχεια αγχωμένος σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου. Απλά για να ξεκαθαρίσω κάτι, τα παραπάνω δεν είναι παράπονα, απλά θαυμασμός για το τι έχει καταφέρει αυτή η σειρά...
    Αλλά ας αναλύσουμε λίγο παραπάνω και σε βάθος όλα όσα έγιναν στο τελευταίο επεισόδιο, ξεκινώντας με μια απλή ερώτηση...



   Ας απαντήσω εγώ για σένα καλέ μου Lester : ΟΧΙ. Μπορεί να νομίζεις ότι είναι αυτό που θέλεις καθώς στέκεσαι στο ασανσέρ με την "ψεύτικη" αυτοπεποίθηση σου, έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο του καλύτερου πωλητή της χρονιάς και έχοντας πιει το "επικίνδυνο" ποτό σου, αλλά όχι. Γιατί "αυτό" θα τα καταστρέψει όλα, την καινούρια χαρούμενη ζωή σου, τους έξι μήνες που ο Malvo χαράμισε παριστάνοντας τον γιατρό, τις ζωές των αγνώστων στο ασανσέρ, ένας από τους οποίους είναι και ο Stephen Root. Αλλά είσαι ένας πολύ σκληρός άντρας πια και γι' αυτό πρέπει να πεις ναι, για να δεις τι θα γίνει... Spoiler Alert: Μπάμ, μπάμ, μπάμ...!
   Όλα τα παραπάνω βέβαια φέρνουν στο φως και ένα άλλο θέμα, τον Lorne Malvo. Αν ακόμα στο ένατο επεισόδιο μιας σειράς που έχει δέκα επεισόδια προσπαθείτε να καταλάβετε τι άνθρωπος είναι, έχω την απάντηση έτοιμη. Μπορεί να γίνει μέχρι και οδοντίατρος για έξι μήνες, να βρει μια γλυκιά κοπέλα, να φτάσει πολύ κοντά στο να την παντρευτεί και όλα αυτά για 100.000$, ένα ποσό που μοιάζει πραγματικά μικρό. Και τη στιγμή που κάτι θα πάει στραβά να τους σκοτώσει όλους σε ένα κτίριο γεμάτο με κάμερες (πάλι) απλά για να δείξει ότι δεν αστειεύεται. Επίσης, θα τρομάξει και παιδάκια χωρίς κανέναν απολύτως λόγο... Αυτός είναι ο Malvo...!



   Αλλά ας μιλήσουμε και για την συνεργασία των Solverson, Key και Peele. Επιτέλους κάποιος εκτίμησε τον πίνακα της Molly, και παρεπιπτόντως φαντάζομαι ότι παρατηρήσατε πως έχει δύο, έναν στο σπίτι της και έναν στο αστυνομικό τμήμα. Η σκηνή στην οποία εμφανίζεται ο Bob Odenkirk και ξεκινάει πάλι τα δικά του, όσο και αν τον αγαπώ σαν χαρακτήρα είναι τελείως στον κόσμο του γι' αυτό ενθουσιάστηκα με την αντίδραση των πρακτόρων. Καιρός ήταν να δει κάποιος ότι τα στοιχεία δεν κολλάνε! Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά για τον Malvo.
  Όσον αφορά το τέλος, θα είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι ο Lester θα μπορούσε να πέσει πιο χαμηλά αλλά τα κατάφερε με μεγάλη ευκολία. Την στιγμή που έδωσε το μπουφάν του στην γυναίκα του κατάλαβα τι είχε στο μυαλό του και ειλικρινά ένιωσα ένα κύμα στεναχώριας να με διαπερνά. Ναι σίγουρα η κοπέλα ήξερε που έμπλεκε όταν τον παντρεύτηκε (ήξερε ότι η γυναίκα του είχε πεθάνει με πολύ ύποπτο τρόπο, ήταν παρούσα στο συμβάν του γραφείου με την κυρία Hess αλλά και η ανάκριση πριν από λίγες ώρες για μια τριπλή δολοφονία δεν την αποθάρρυναν καθόλου) αλλά δεν την άξιζε ούτε στο ελάχιστο να πεθάνει έτσι...



  Δεύτερες σκέψεις:

- H σκηνή στο εστιατόριο με τον πατέρα της Molly και το Malvo ήταν εκπληκτική. Ένιωθες την ένταση να μεγαλώνει από λεπτό σε λεπτό. Πίστευα ειλικρινά ότι θα τον σκότωνε και χωρίς να ξέρει ποιος είναι, πόσο μάλλον και όταν είδε ποια ήταν η κόρη του. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν η σκηνή τελείωσε και ήταν ακόμα ζωντανός!

- "Aces" - Lorne Malvo

- "I’m a rascal. There’s no two ways about it." - Lorne Malvo, η πιο συγκρατημένη περιγραφή που θα μπορούσε να δώσει για τον εαυτό του!

- R.I.P.  για την δεύτερη γυναίκα του Lester...

- Το τελευταίο επεισόδιο θα είναι 90 λεπτά και αναμένεται να είναι εκρηκτικό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου