Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Bill Masters και την Virginia Johnson, την έμπνευση πίσω το "Masters of Sex"




 

             Έχει χαρακτηριστεί σχεδόν από όλους η καλύτερη ξένη σειρά της φετινής χρονιάς. Έχει καταφέρει, όπως και το "Boardwalk Empire", να κινείται απίστευτα καλά ανάμεσα στα πραγματικά γεγονότα και στα φανταστικά και να σε τραβάει μέσα στον κόσμο, τον οποίο διηγείται. Το θετικό είναι ότι τα πάει καλά και σε θέμα τηλεθέασης άρα δεν έχουμε φόβο να το κόψουν! Παρακάτω θα σας αναφέρω 7 γεγονότα για τον Bill Masters και την Virginia Johnson, κάποια από αυτά τα έχουμε δει και στην σειρά ήδη και άλλα που σίγουρα δεν τα ξέρατε. Αν δεν έχετε δει τα επεισόδια ή δεν θέλετε να μάθετε τα ιστορικά στοιχεία για αυτούς διαβάστε με δική σας ευθύνη! Ακολουθούν spoiler!
   
  1.  Παρ' όλη την περίεργη φύση της σχέσης τους, 15 χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας, ο Bill Masters άφησε την γυναίκα του και παντρεύτηκε τη Virginia Johnson. 20 χρόνια αργότερα χώρισαν και σταμάτησαν να έχουν κοινή πορεία σε ότι είχε να κάνει με την επιστήμη. Η σεξουαλική τους σχέση άρχισε εξαιτίας της έρευνάς τους!
  2. Κατά τη διάρκεια της έρευνας τους πάνω στη σεξουαλική ζωή παρατήρησαν περίπου 10.000 ολοκληρωμένους κύκλους έρευνας!!
  3. Τα δυο ανατρεπτικά βιβλία που βγήκαν μετά τις έρευνες τους "Human Sexual Response" και "Human Sexual Inadequacy" ήταν best-sellers και μεταφράστηκαν σε πάνω από 30 γλώσσες.
  4. Όπως έχουμε δει και στη σειρά η έρευνα πραγματικά ξεκίνησε μόνο με ιερόδουλες, 145 συμμετείχαν συνολικά!
  5. Παρατήρησαν επίσης ότι αν και έπαιρνε περισσότερη ώρα στους ανθρώπους ηλικιών 70 και πάνω για να ερεθιστούν, μπορούσαν να έχουν μια υγιέστατη σεξουαλική ζωή.
  6. Θεωρούνται ακόμα πρωτοπόροι στο τομέα της σεξουαλική δυσλειτουργίας, αφού είχαν δημιουργήσει μια μορφή ταχείας ψυχοθεραπείας με ποσοστό επιτυχία 80%!!
  7. Ο Masters πέθανε στις αρχές του 2001 από επιπλοκές της νόσου parkinson και η Jonson υπέκυψε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς σε κάποια από τις πολλές αρρώστιες που την ταλαιπωρούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου