Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

The Watcher: "The Mentalist" Season 6 Episodes 1-5


                     

              Επιτέλους η σειρά άρχισε να παίρνει μπροστά!! Οι τελευταίες 3 σεζόν ήταν ωραίες δεν λέω, αλλά ήξερες σίγουρα ότι για το Red John θα αναφέρονταν στο πρώτο, τελευταίο άντε και αν είχαν κέφια σε κάποιο επεισόδιο περίπου στη μέση...! Στα πρώτα 5 επεισόδια αυτής της σεζόν όμως γίνεται χαμός!
            Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει αναφορά στο Red John, μπορεί βέβαια οι υποθέσεις που ερευνούν να έχουν πάει λίγο στο παρασκήνιο, αλλά υπάρχει συνέχεια αγωνία και ένταση. Ήδη δυο από τους υποψήφιους είναι νεκροί και η σειρά γίνεται όλο και καλύτερη με αποκορύφωμα το τέταρτο επεισόδιο("Red Listed"), που είναι άνετα μέσα στο top 3 καλύτερων επεισοδίων της σειράς! Ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει τα επεισόδια) 
            Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι ήμουν σίγουρη ότι ο Robert Kirkland ήταν ο Red John όχι γιατί τον έδειχνε πιο πολύ αλλά γιατί ήταν πολύ αντιπαθητικός!! Ο τρόπος που μίλαγε και φερόταν φαινόταν τόσο ψεύτικος. Θα παραδεχτώ πόσο έξω έπεσα... Ω,ναι!! Χαίρομαι όμως από την άλλη που δεν ήταν τελικά, γιατί έτσι όπως μας παρουσιάζεται ο Red John, πρέπει να είναι κάποιος πολύ έξυπνος με τεράστια "ταλέντα" να το πω ευγενικά και ο Kirkland ήταν πολύ "λίγος".
            Μπορεί να μην ήταν άξιος αλλά ήταν σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς. Το τέταρτο επεισόδιο μας έδωσε πολλές πληροφορίες και έναν συνένοχο. Έχοντας  ήδη λοιπόν βγάλει δύο υπόπτους από τη λίστα, μάθαμε ότι ο  Reede Smith είναι μέρος της ομάδας του Red John ή είναι ο ίδιος (λίγο δύσκολο βέβαια). Πάντα υπήρχε υπόνοια ότι είχε ένα σύνδεσμο στο FBI και όλα δείχνουν ότι είναι ο Smith. Αν αγαπάτε τις συνωμοσίες και τα κρυμμένα μηνύματα, το μόνο που θα σας πω είναι, ότι  αν αλλάξεις τη θέση των γραμμάτων του ονόματος του βγάζεις, "The Red is me"... Αλλά και πάλι δεν μου κάνει για Red John. Με τον μόνο που θα ήμουν ευχαριστημένη θα ήταν ο Bret Stiles. Οι υπόλοιποι ή είναι πολύ creepy ή δεν μου κάνουν για criminal masterminds!!




          Δεν θα σχολιάσω καθόλου τον Brett Partridge γιατί από την αρχή δεν μου έκανε για ύποπτος. Ναι μεν είχε εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα επεισόδια με τους φόνους του Red John και είχε αγάπη για το μακάβριο(!) αλλά ήταν πολύ άοσμος και άγευστος. Επιβεβαιώθηκα όταν τον ξεπάστρεψε στο πρώτο επεισόδιο, λογικά ο ίδιος ο Red John. Εκεί ήταν και η πρώτη φορά που ακούσαμε το "tyger,tyger"(από ποίημα του William Blake), που χρησιμοποιείται σαν συνθηματικό ανάμεσα στα μέλη της κρυφής οργάνωσης, στην οποία είτε είναι αρχηγός ο Red John, είτε είναι σημαντικό μέλος (η οποία έχει απλώσει τα "πλοκάμια" της σε όλες τις νομικές υπηρεσίες).
            Σύμφωνα με τον ίδιο το δημιουργό της σειράς πάντως (Bruno Heller), αυτή τη σεζόν θα μάθουμε ποιος είναι ο Red John και ο Patric Jane θα καταφέρει να τον πιάσει τελικά. Εξαιρετικά νέα για όλους τους fans της σειράς, που περιμένουν με αγωνία, μαζί και εγώ, να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
         Τελειώνοντας έχω να πω πως ο γάμος των πρακτόρων, Rigsby και Van Pelt, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Τον βρήκα γλυκανάλατο και πιστεύω πως έχει χαθεί τελείως η σπίθα ανάμεσα στους δυο χαρακτήρες, η οποία έκαιγε δυνατά όταν είχαν κρυφή σχέση κάποιες σεζόν πίσω... Anyway!! Ας συνεχίσει έτσι η σειρά, θα γίνει σίγουρα η καλύτερη σεζόν του "The Mentalist" μέχρι στιγμής.







: μια πολύ καλή βαθμολογία για τα πρώτα 3 επεισόδια, γιατί  κατάφεραν να μας βάλουν αμέσως στο κλίμα!!
:το τέταρτο επεισόδιο, για μένα είναι στο top 3 τουλάχιστον των επεισοδίων της σειράς. Ωραίες εναλλαγές, επιτέλους η πλοκή έκανε μεγάλο βήμα και όχι όπως παλιότερα, όλα με το σταγονόμετρο!!






:το πέμπτο επεισόδιο ήταν το λιγότερο καλό σε σύγκριση με τα άλλα. Ίσως γιατί ο συγκεκριμένος ύποπτος δεν μοιάζει να είναι καθόλου ο Red John... Βλεπόταν ευχάριστα πάντως!!



P.S. Γιατί εμένα μου έχει κολλήσει ότι Red John είναι αυτός ο Ron... Είναι πάρα πολύ ύποπτος, και είναι ψιλοαόρατος αλλά πάντα εκεί...! Και η Lisbon για κάποιο λόγο, μη με ρωτήσετε όμως γιατί...!



                               Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου