Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

The Watcher: "Elementary" Season 2 Episodes 1-3






            Το "Elementary" έφτασε αισίως στα 3 επεισόδια της δεύτερης του σεζόν και είναι ώρα για μια μικρή ανακεφαλαίωση! Πολλοί όταν ξεκίνησε πέρσι, έχοντας δει πρώτα το εξαιρετικό "Sherlock" δεν πίστευαν ότι μπορούσε να υπάρξει χώρος για ακόμα μια σειρά με θέμα τον ιδιαίτερο detective. Παρ' ολ' αυτά η σειρά εξέπληξε ευχάριστα (σχεδόν) όλους όσους την κριτίκαραν αρνητικά με το να είναι ευχάριστη,πολύ διαφορετική από το αγγλικό "αδερφάκι" της, και με τις περίεργες επιλογές στο casting να κάνουν την περισσότερη δουλειά.
Όταν λέω περίεργες εννοώ με την αντιστροφή των φύλλων σε δυο από τους πιο βασικούς χαρακτήρες του βιβλίου, το ρόλο του (γιατρού και βοηθού του Sherlock Holmes) δρ. Watson έχει η γλυκιά Lucy Liu και του γνωστού σε όλους ως βασικού αντιπάλου του Holmes, Moriarty η γνωστή μας από τα "Tudors","Game of Thrones" και "The Fades", Natalie Dormer.Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά των δυο σειρών, στο "Elementary" είμαστε στην Νέα Υόρκη και ο S.Holmes είναι πρώην εθισμένος στα ναρκωτικά.Τα παραπάνω στοιχεία κάνουν τις δυο σειρές να διαφέρουν πολύ και δίνουν μια διαφορετική νότα στο "Elementary" γενικότερα!

                                      Season 2 Episode 01

      Ας έρθουμε στο θέμα μας όμως, επιστρέφουμε χρονικά λίγο μετά την τραυματική εμπειρία του πρωταγωνιστή μας (όταν έμαθε ότι η μοναδική γυναίκα που ερωτεύτηκε ποτέ ήταν μια από τους μεγαλύτερους κακοποιούς-Moriarty) για να δούμε ότι τα πράγματα έχουν ξαναμπεί σε μια -φαινομενική-τάξη.Το πρώτο επεισόδιο αναγκάζει τους πρωταγωνιστές μας να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να βοηθήσουν ένα παλιό συνεργάτη του Holmes (και δικού μας γνώριμου χαρακτήρα από ταινίες και σειρές) του αστυνομικού Lestrade. Επίσης σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε για πρώτη φορά τον αδερφό του Sherlock, Mycroft (ο εκπληκτικός και δικός μου αγαπημένος Rhys Ifans).Αρχίζουμε σιγά-σιγά να βλέπουμε πως η παρουσία της Watson έχει "μαλακώσει" τον Sherlock και τον έχει κάνει πιο γήινο, χωρίς όμως να αφήνει πίσω κανένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε.





:Δεν ήταν τόσο δυνατό επεισόδιο για πρεμιέρα,κατά τ' άλλα ήταν        πολύ διασκεδαστικό! 


                           

                                              Season 2 Episode 02

              Το δεύτερο επεισόδιο όμως είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και μας κάνει να θέλουμε να μπούμε μετά το τέλος του στο internet για να μάθουμε περισσότερα για το θέμα στο οποίο αναφέρεται!!Μιλάω για το "P vs NP" το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό άλυτο ακόμα μαθηματικό πρόβλημα, του οποίου τη λύση "κυνηγάνε" πολλοί μαθηματικοί εδώ και χρόνια!!Η λύση του ίσως επιφέρει πιο πολλά κακά παρά καλά στο τρόπο που η τεχνολογία επηρεάζει τη ζωή μας!Μ'αρέσει πολύ όταν μια σειρά μου μαθαίνει κάτι καινούριο (είτε το χρησιμοποιήσω κάπου είτε όχι) ή απλά να το πω πιο απλά μου αρέσει οι σειρές να ασχολούνται με θέματα/πράγματα υπαρκτά!Το "Elementary" έχει αυτό το χαρακτήρα,τα μυστήρια που προσπαθεί να λύσει ο Sherlock Holmes δεν είναι "κοινά" και ελπίζω να συνεχίσει αυτή η σειρά να με κάνει να ψάχνω - και να σκέφτομαι λίγο παραπάνω!!





 :Πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο!Good work!


                                     
                                            Season 2 Episode 03

          Το τρίτο και πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς ήταν και το πιο γεμάτο απ'όλα, έχοντας ένα σημαντικό έγκλημα και ενδιαφέρον μυστήριο βέβαια σαν επίκεντρο αλλά έχοντας άλλα ζητήματα πιο σημαντικά να ασχοληθεί...!Πρώτα απ' όλα ότι η Joan Watson έχει απορροφηθεί απόλυτα μέσα στη ζωή που επέλεξε να κάνει,σαν βοηθού του Sherlock αφήνοντας πίσω τη δική της, χωρίς όμως να μας δίνει μια σίγουρη απάντηση ότι αυτό δεν είναι κάτι που θέλει πραγματικά. Δεύτερον είχαμε την πρώτη επαφή της Moriarty μέσα από τη φυλακή μέσω ενός γράμματος,που έδωσε στο Holmes να καταλάβει πώς "κατάφερε" εκείνη να τον εξαπατήσει, μέσω της άποψης του για την αγάπη (post-love, θα το αναλύσω καλύτερα σε μελλοντικό post). Και τέλος ίσως το σημαντικότερο,ότι η Joan προσπαθεί να γράψει, δεν ξέρουμε ακριβώς τη μορφή του, ας πούμε μια μελέτη για  το τι είναι πραγματικά ο Scherlock Holmes ("a long story" όπως αστειεύτηκε η ίδια νωρίτερα). Δείχνει το πόσο τον εκτιμάει και το πως πραγματικά είναι ένας και μοναδικός και θέλει να δείξει στους υπόλοιπους,πως είναι εκείνος μέσα από τα μάτια της.





:για τις μικρές αλλά πολύ σημαντικές λεπτομέρειες του επεισοδίου και 4/5 για όλο το επεισόδιο!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου