Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

The Watcher: Sleepy Hollow Season 1 Episodes 1-4




       



       Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν μιλάμε για κανένα αριστούργημα εδώ, ούτως ή άλλως ούτε και η ίδια η σειρά παίρνει τον εαυτό της πάντα στα σοβαρά. Μιλάμε για μια σειρά που είναι καλογυρισμένη και βλέπεται πολύ ευχάριστα.


   Ας ηρεμήσουν λοιπόν οι "κριτικοί" και οι λοιποί περίεργοι τύποι γιατί δεν μπορούν όλες οι σειρές να είναι σαν το "Game of Thrones" ή το "Masters of Sex" και ούτε θα έπρεπε.Ο λαός θέλει και την μέτρια σειρά, να ξεχνιέται και να χαλαρώνει! Το "Sleppy Hollow" λοιπόν είναι ακριβώς αυτό, μια μέτρια σειρά, πολύ καλογυρισμένη όμως, με πιασάρικη ιστορία και πλοκή, όμορφους πρωταγωνιστές και αρκετή δράση. Τι άλλο μπορεί κανείς να ζητήσει!! Είναι γεγονός βέβαια ότι η σειρά βρίσκει ακόμα τα πατήματα της, αλλά πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα γίνει ένα υπέροχο υποκατάστατο για το "Supernatural" που όπου να 'ναι τελειώνει (πόσο να κρατήσει πια και αυτό). 







      Έχοντας δει λοιπόν τα πρώτα 4 επεισόδια μπορώ να πω πως το καλύτερο κομμάτι της σειράς είναι μακράν ο Ichabod Crane (Tom Mison στον οποίο έχω αναφερθεί ξανά σε προηγούμενο "sexy" post!), ο οποίος βέβαια έχει και τον πιο αβανταδόρικο ρόλο. Οι αναφορές και οι αντιδράσεις του στα καινούρια πράγματα που βλέπει γύρω του ίσως είναι και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της σειράς! Από την άλλη όμως υπάρχει ένα θέμα,εκεί στο FOX βρε παιδιά δεν έχετε κανένα Ελληνοαμερικανό να δουλεύει, κάποιον Έλληνα με εστιατόριο να σας κάνει delivery τέλος πάντων εκεί κοντά να σας πει να σταματήσετε να μεταφράζετε με Google Translate τα ελληνικά που χρησιμοποιείτε? Έλεος!!! Βγαίνει ο "τρομακτικός" κακός και μιλάει σαν μικρό παιδάκι που μαθαίνει ακόμα σύνταξη και σε κάνει να γελάς ( ή στη περίπτωση μου να τραβάς τα μαλλιά σου) ..."Οι αμαρτίες σου δεν είναι για μένα να τιμωρήσω..."Αυτό είναι το μόνο πραγματικά κακό κομμάτι της σειράς, αλλά δεν είναι και δύσκολο να διορθωθεί. Κατά τ'άλλα έχουμε τα κλασσικά καθημερινά προβλήματα να ταλανίζουν τους πρωταγωνιστές μας, ο ένας έχει έρθει από το παρελθόν και η άλλη είναι μια "φαινομενικά" απλή αστυνομικός που βλέπει οράματα, να είναι οι δυο μάρτυρες της Αποκάλυψης!!! Η σειρά χτύπησε φλέβα χρυσού κάνοντας ένα mix από supernatural, occult και έναν ήδη πολύ γνωστό φανταστικό χαρακτήρα (Ichabod Crane), με το FOX ήδη να ανακοινώνει από τις 3 Οκτωβρίου (μετά το τρίτο επεισόδιο δηλαδή) ότι θα επιστρέψει για δεύτερη σεζόν!!!



Θα βάλω μια καλή βαθμολογία για το πρώτο επεισόδιο,γιατί ήταν πολύ ενδιαφέρον, ο ακέφαλος καβαλάρης και τα εφέ εντυπωσιακά και οι περισσότερες ατάκες του Mison πολύ αστείες!!



Το δεύτερο και το τρίτο επεισόδιο έπεσαν λίγο πιο χαμηλά,ίσως γιατί έπρεπε να μας βάλουν στη πλοκή και ήταν λίγο πιο ομιλητικά απ' όσο θα έπρεπε ή απλά έχασαν σε σύγκριση με το πρώτο!




Το τέταρτο επεισόδιο άνοιξε πολύ δυνατά με τη σκηνή στο αυτοκίνητο και γενικότερα είχαμε πολύ πιο ωραία πλοκή και κακούς Γερμανούς...!!Ελπίζω όμως να μην ξαναχρειαστεί να δούμε την αδερφή της πρωταγωνίστριας, το πιο τρομακτικό κομμάτι του επεισοδίου ήταν τα φρύδια της...!χαααχααχαχα!



TIP ΑΠΟ ΤΟΝ CAPTAIN OBVIΟUS: Αν είστε fan του "Supernatural", πιστεύω ότι θα σας αρέσει σίγουρα και το "Sleepy Hollow", δώστε του απλά λίγο χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου