Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

The Watcher: "The Walking Dead" Season 4 Episode 3






      Στο επεισόδιο αυτής της βδομάδας ουσιαστικά δεν έγιναν και πολλά πράγματα. Δεν προχώρησε η πλοκή γρήγορα όπως στα προηγούμενα που μέναμε με κρατημένη την ανάσα, για την μεγαλύτερη διάρκεια τους και συγκριτικά είναι σίγουρα το πιο αδύναμο επεισόδιο μέχρι στιγμής. Έχοντας πει τα παραπάνω μπορώ να ξεκινήσω να το αναλύω περισσότερο. Μπορεί λοιπόν να μην ήταν το πιο έντονο και γεμάτο suspense επεισόδιο αλλά όπως και τα προηγούμενα ήταν εξαιρετικό. Είμαι εντυπωσιασμένη με τους σεναριογράφους φέτος, κάνουν καταπληκτική δουλειά και μπορώ να πω πλέον ότι θα είναι μακράν η καλύτερη σεζόν της σειράς.

    Το επεισόδιο λοιπόν προσπάθησε να μας βάλει πιο βαθιά στην κατάσταση που επικρατεί στη φυλακή, με το να μας δείξει πολλά και μικρά αποσπάσματα σχεδόν από όλες τις ιστορίες αλλά επίσης και το πως οι πρωταγωνιστές μας χειρίζονται την όλη κατάσταση. Αυτό ίσως ήταν και το μεγαλύτερο λάθος. Υπήρχαν τόσα πολλά κομμάτια και χαρακτήρες που δεν προλάβαινες να νιώσεις και πολλά, γιατί το πλάνο άλλαζε και έχανες το συναίσθημα. Αλλά εκτός αυτού, πιστεύω ότι το βασικότερο λάθος ήταν ότι "κάψανε" τον Tyrese, έναν πολλά υποσχόμενο χαρακτήρα (θα το αναλύσω λίγο πιο κάτω). Επειδή λοιπόν υπήρχαν τόσες αλλαγές η αποκάλυψη του ποιος έκαψε την Karen και τον David, δεν έπεσε σαν βόμβα όπως θα έπρεπε, γιατί κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν η Carol, απλά κατάφερε να αποσπάσει μια WTF αντίδραση απ' τους θεατές...!
     Τα καλύτερα κομμάτια του επεισοδίου ήταν σίγουρα οι στιγμές της  Beth και της Maggie, που είχαμε καιρό να τις δούμε σε κάποια σημαντική σκηνή μαζί και είχα σχεδόν ξεχάσει ότι είναι αδερφές! Αλλά και ο Hershel, αν και σε στιγμές πολύ ξεροκέφαλος, ήταν εξαιρετικός. Ήρεμος και ακολουθώντας τη λογική πήρε κρίσιμες αποφάσεις. Ιδιαίτερα η σκηνή του με τον Carl (που τώρα πια δεν είναι τόσο εκνευριστικός!!) στο δάσος, μας έδειξε μια άλλη αντιμετώπιση στο θέμα των walkers, και προσωπικά τον ανέβασε πολύ στα μάτια μου!!
     Η καλύτερη action σκηνή είναι φυσικά η επίθεση των 7.500 χιλιάδων walkers στην ομάδα που πήγαινε για τα αντιβιοτικά  Η αλληλεπίδραση Daryl και Michonne είναι εξαιρετική αλλά αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που κινούνταν ανάμεσα στους walkers (το οποίο κάνει τους χαρακτήρες του να φαίνονται τρομερά θανάσιμους μέσα σε ένα πλήθος από walkers). Έχουν μια φυσικότητα στο τρόπο που παλεύουν και ξεχωρίζουν αισθητά από τους υπόλοιπους. Επίσης είναι εκπληκτικό το πως ο Governor είναι  συχνά θέμα συζήτησης χωρίς να έχει αναφερθεί ούτε μια φορά το όνομά του! 
      Την τόσο όμορφη σκηνή για μένα προσωπικά χάλασε ο Tyrese... Ενώ μέχρι πριν το 3ο επεισόδιο ο χαρακτήρας του φαινόταν ικανός ακόμα και να αντικαταστήσει τον Rick, οι αντιδράσεις του ήταν τόσο χάρτινες σε αυτό το επεισόδιο που με εκνεύρισε!!! Φαίνεται ότι οι σεναριογράφοι κουράστηκαν από την εξαιρετική δουλειά που κάνουν με όλους τους υπόλοιπους και είπαν δεν πειράζει, ποιος θα το παρατηρήσει... Αστειεύομαι φυσικά! Εκεί που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν στη σκηνή που τον είχαν περικυκλώσει και εκείνος μόνο με ένα σφυρί κατάφερε να σκοτώσει τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε walkers, που ήταν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν....Ναι, ναι το ξέρω ότι η σκηνή υπήρχε και στα comics αλλά ήταν τελείως ψέμα ακόμα και για το "The Walking Dead". Κατέστρεψε, για μένα, το ρεαλισμό που πάλεψαν να φτιάξουν 2 επεισόδια τώρα μέσα σε 15 δευτερόλεπτα...Anyway...!
       Ο χαρακτήρας με τον οποίο θα έπρεπε να ασχολούμαστε είναι την Carol, η οποία όπως έχω ξαναπεί είχε την μεγαλύτερη εξέλιξη απ΄ όλους τους χαρακτήρες της σειράς. Έχει σκληρύνει τρομακτικά μεν αλλά δεν έχει χάσει όλη της την ευγένεια και το βασικό της χαρακτηριστικό, το να νοιάζεται για τους άλλους. Πήρε μια τρομερή απόφαση όταν έκαψε τους δυο ανθρώπου, αλλά δεν το έκρυψε όταν τη ρώτησε ο Rick ούτε φάνηκε να το μετανιώνει. Του απάντησε με ένα ανατριχιατικό και απλό "ναι"... Η ανάγκη της επιβίωσης, όπως έχει ξαναπεί η ίδια, σε κάνει να αλλάζεις, και ήταν η πρώτη που άλλαξε απόλυτα κρατώντας λίγα από τον παλιό της εαυτό.
        Το βασικότερο λάθος λοιπόν, όπως είπα παραπάνω, ήταν ότι υπήρχαν τόσο πολλές διαφορετικές σκηνές, η μια μετά την άλλη, και καμία δεν προλάβαινε να αναπτυχθεί σωστά. Δεν δούλεψε υπέρ του επεισοδίου αυτός γρήγορος ρυθμός, γιατί πλέον η σειρά έχει ανεβάσει τα standards πολύ ψηλά και κάθε μικρολαθάκι θα φαίνεται πιο εύκολα. Το επεισόδιο ήταν πολύ καλό απλά όχι όσο τα προηγούμενα δυο. Η όλη ιστορία έχει πάρει μια τρομακτική πορεία. Η κάθε μέρα φέρνει περισσότερο θάνατο και φόβο. Σιγά σιγά καταστρέφονται όλα αυτά που πάλεψαν να χτίσουν και καταλαβαίνουν ότι πια δεν υπάρχει πουθενά πραγματικό καταφύγιο και σιγουριά όσο μεγάλοι και αν είναι οι τοίχοι γύρω σου...




:ήταν το χειρότερο επεισόδιο από τα τρία που έχουν παιχτεί και παίρνει 4/5, αυτό και μόνο δείχνει το επίπεδο της φετινής σεζόν!!





                P.S. O Daryl έγινε minion! Σκέτη απόλαυση!!!






                                       Ακολουθήστε μας και στο facebook, 

2 σχόλια:

  1. ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα τα πραγματα, ετσι κι εμενα αρχισε να με κουραζει πολυ το walking dead, απο δω και περα θα υποστηριζω τα ζομπι. Ο Ρικ μπορει ανετα να αντικατασταθει με τον Γιαγκο δρακο, και ο Νταρυλ με τον αστυνομο Θεοχαρη. Απο πλευρας δρασης η σειρα παιρνει -5/5. Θα ταιριαζε ανετα στην μεσημεριανη ζωνη του star channel.
    ghostdog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα σε ότι αφορά τον Rick!!Και εμένα έχει αρχίσει να με κουράζει...Αλλά κατα τ'άλλα νομίζω οτι όντως παίζει να γίνει η καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα...θα δείξει στα επόμενα 1-2 επεισόδια...Και εννοείται οτι αγαπάμε ζομπάκια!
      nonexistent

      Διαγραφή