Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

The Watcher:"The walking Dead" Season 4 Episode 2

                 





                    Μετά από τρεις σεζόν "The walking Dead" μπορούμε εύκολα να πούμε τι μας αρέσει και τι όχι αλλά και τι μας λείπει. Το βασικότερο όλων είναι η συνοχή, αμέσως μετά οι σωστότερα γραμμένοι χαρακτήρες (μιλάω κυρίως για τις γυναίκες και τις μειονότητες) και σενάριο και τέλος η σωστότερη λήψη αποφάσεων...Μέχρι στιγμής η τρίτη σεζόν μας έχει έχει βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλους τους παραπάνω τομείς. Όμως το καλύτερο γράψιμο και η συνοχή που ζητούσαμε δεν μπορεί να βγει σε κάτι θετικό πάντα.

 Ο περισσότερος ρεαλισμός οδηγεί σε μεγαλύτερες αλλαγές και θανάτους. Το ότι έχουμε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στη φυλακή σημαίνει ότι πιο πολλοί θα πεθάνουν με λίγα λόγια.Ο ρεαλισμός δεν μπορεί να κρατήσει όλους του βασικούς χαρακτήρες ζωντανούς,όπως η έλλειψη του έκανε στις προηγούμενες σεζόν. Το χάος ήταν ο "βασιλιάς" σε αυτό το επεισόδιο, από μέσα και απ' έξω!Κάθε φορά που η ομάδα σταματούσε να πάρει μια ανάσα και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, η καταστροφή και ο χαμός ερχόταν από άλλο μέτωπο.
               Όπως συνήθως το επεισόδιο ξεκίνησε ήρεμα δείχνοντας μας μια πιο γλυκιά πλευρά του Tyrese, όταν τραγουδούσε στη Karen και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε ο χαμός.Μαζί με τον Patrick από τις ντουζιέρες βγήκε και το "σκοτάδι", που έμοιαζε να έχει ξαναβρεί την υπόσταση του, σαν να ήταν ο καιρός να βρει τη θέση του και πάλι στις καρδιές της ομάδας. Ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων δημιουργεί μια πολύ έντονα κλειστοφοβική ατμόσφαιρα ενώ όλοι τρέχουν να σωθούν.Το μόνο θετικό της σκηνής του θαλάμου (για εμάς) είναι ότι βλέπουμε το Rick να αρχίζει πάλι να παίρνει τα πράγματα στα χέρια του, πολύ διστακτικά βέβαια...
               Παρ' ολ ' αυτά ούτε το μακελειό στη φυλακή, ούτε η πολύ έντονη σκηνή με την Carol και τα δυο κοριτσάκια (look at the flowers) είναι τα χειρότερα απ' όλα... Κάποιος/κάτι τους επιτίθεται από μέσα, προσπαθώντας να καταστρέψει αυτό που έχουν και με απλά λόγια να τους σκοτώσει. Δεν θα πω τώρα τίποτα για την παραφιλολογία που έχει ξεκινήσει για το ποιος ταΐζει τους walkers, οι σκέψεις μου θα βρίσκονται στο τέλος του post, για να αποφύγω τυχόν spoilers!!!*
                Μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες της σειράς αυτή τη σεζόν έχει υπάρξει η πιο ρεαλιστική και ανθρώπινη προσέγγιση των χαρακτήρων δείχνοντας πιο πολύ τις ατέλειες και τα πάθη τους. To ξέσπασμα της Michonne για παράδειγμα, όταν πήρε το μωρό στην αγκαλιά της, μας έδωσε μια τελείως διαφορετική οπτική πάνω στο χαρακτήρα της, την οποία χρειαζόταν έντονα. Το ίδιο συνέβη και με τον Carl, ο οποίος άλλαξε επιτέλους σελίδα και έγινε πραγματικός "άνθρωπος", αφήνοντας πίσω του το χαζό, ανώριμο παιδαρέλι που μας είχε τρέλαινε τρεις σεζόν τώρα!!!Ο Rick από την άλλη όμως ήταν η μεγαλύτερη αποκάλυψη. Υπήρχε αυτή η αξιοσημείωτη αίσθηση σε αυτό το επεισόδιο, που ήταν σχεδόν ένας φόρος τιμής στα παλιά αγαπημένα μας western, βλέποντας αυτήν την εικόνα του ταλαιπωρημένου και γερασμένου πιστολά που έχει αφήσει τα όπλα του στην άκρη για να ζήσει μια ήσυχη ζωή με την οικογένεια του, το κουρασμένο πρόσωπο του Andew Lincoln σε έκανε να νιώθεις απόλυτα τις σουβλιές κάθε πράξης που τον απομάκρυνε από αυτό. Υπήρχε μια λυτρωτική αίσθηση στην όλη του προσπάθεια, και η τελευταία του σκηνή , που έκαψε τα αιματοβαμμένα ρούχα του και στάθηκε εκεί με τo όπλο  στη μέση του, ένιωσα (δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για κακό) ότι βλέπω μια αναγέννηση.
             Και το επεισόδιο τελείωσε όπως ξεκίνησε, με τον Tyrese και την Karen αλλά αντί να έχουμε μια ακόμα ρομαντική σκηνή, είχαμε μια τραγωδία...Μπορεί να είναι χαρακτήρες που δεν γνωρίζουμε καλά αλλά οι σεναριογράφοι και ο σκηνοθέτης έχουν βρει τρόπους να δίνουν μεγάλη αξία σε κάθε θάνατο...Φαίνεται πως μπορεί να εκπληρώθηκε η ευχή μου για πιο καλογραμμένο σενάριο και περισσότερο ρεαλισμό αλλά μαζί της ήρθε και θα έρθουν κι άλλες στιγμές που θα μας γονατίσουν...Όσο πιο καλοφτιαγμένοι είναι οι χαρακτήρες τόσο πιο πολύ πονάει όταν σκοτώνονται...Η σειρά δεν ήταν ποτέ "καλή" με τους θεατές της σε αυτά τα θέματα και απ' ότι φαίνεται σε αυτή τη σεζόν θα φτάσουν πολύ πιο μακριά...!



:δεν έχω λόγια,η σειρά πάει από το καλό στο καλύτερο!







My treat: Ανακάλυψα αυτό το "Honest trailer" της σειράς και έκλαιγα από τα γέλια!Enjoy!!





*Υποπτεύομαι ότι τους walker τους ταΐζει κάποιο από τα δυο κορίτσια (και όχι ότι ήταν ο Carl-για να ξαναγίνει βασικός παίκτης και όχι απλά αγρότης- ή ο Governor) και όσο για το ποιος έκαψε τους άρρωστους είμαι ανάμεσα στους στον γιατρό και sto Bob...Υποθέσεις κάνω,θα δούμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου